Apolloni: Zmagali bomo!

1. SNL: danes tekme 26. kola, najpomembnejša bo v Mariboru.

Objavljeno
11. april 2014 21.14
Maribor, 31. 08.2013, nogomet Maribor - Gorica
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Za Goričane je derbi v Ljudskem vrtu tako rekoč zadnja priložnost, da še ogrozijo Mariborov pohod proti naslovu državnega prvaka. Tudi druge zasledovalce vijoličnih v današnjem 26. kolu čakajo hude bitke in bržčas tudi kakšna izguba točk. Eden od posladkov pa se obeta tudi v Stožicah, kjer bodo gostovale vroče Domžale.

Koper: Luka Koper – Zavrč (Dragoslav Perić, 16.30): Koprčani so se nabrusili za velike, točke pa izgubljali proti malim. Zato tudi pet točk zaostanka za Mariborom namesto enakega števila točk. Ampak to je najmanjša težava za trenerja Rodolfa Vanolija, ki mu »nad glavo visi« tudi prvi mož kluba Ante Guberac, ker misli, da je Maribor premagljiv. Pa še prav ima, ampak Koper ni tisti, ki bi lahko presenetil. Koprčani bodo lahko skakali od veselja, če bodo premagali Zavrč. Zaradi kazni bosta ključna koprska igralca Goran Galešić in Miroslav Čovilo navijača.

Celje: Celje – Triglav (Slavko Vinčić, 16.30): Srečna zmaga nad Krko bi Celjanom lahko dala zagon in vrnila sproščenost, kar pa bi bila slaba napoved za Kranjčane. Gorenjci so celo mlajši kot gostitelji, a se zavedajo, da so Celjani eni od redkih premagljivih tekmecev.

Novo mesto: Krka – Rudar (Damir Skomina, 16.30): Pa ne spet Dolenjci, se že po malem tresejo Velenjčani. Krka je Rudarju vzela pet točk. Izračun kaže, da bi bil Rudar drugi, če bi jeseni dobil obe tekmi, kar bi bilo v mejah realnosti. Razmerja sil se niso spremenila. Rudar bi vendarle moral opraviti s Krko, ampak previdnost nikoli ni odveč. Tudi Dolenjci imajo nekaj prekaljenih mož za presenečenje. A med njimi ni Maria Carevića.

Ljubljana: Olimpija – Domžale (Vojko Goričan, 16.30): Saša Udoviča ni več, težave pa ostajajo. Predsednik kluba Izet Rastoder trmasto igra svojo igro in je obsojen na neuspeh. Vprašanje je le, kako se bo umaknil in za kakšno ceno. Že zdaj je jasno, da z vsakim dnevom več izgubljajo nogometaši, ki jim trener Milorad Kosanović razlaga stvari o okroglem predmetu. Vmes še kaj o pomembnosti taktike in pozitivnega razmišljanja, tako da bodo morda leta XXXX le razumeli zakonitosti igre, v kateri zeleno-beli na koncu vedno izgubijo. Dobro za Olimpijo je, da Domžalčani ne igrajo bunkerja, slabo pa, da imajo tekmeci bistveno več sape in moči.

Maribor: Maribor – Gorica (Mitja Žganec, 20.05): Trener Gorice Luigi Apolloni je napovedal zmago v Ljudskem vrtu. »Naš cilj so vse zmage do konca prvenstva,« je bil drzen in izzivalen. Zmaga v LV ne bo bistveno spremenila prvenstvenih razmerij, bo pa odlična napoved za pokalni finale. Tako smele Apollonijeve napovedi kažejo, da je do potankosti analiziral tekmece in odlično načrtoval formo. Toda Goričani so v tej sezoni v ligi že zatajili, v pokalu so se spretno uvrstili v finale. Bili so taktično odlični, za videz jim ni bilo mar. Mariborčani so spomladi v podobnem filmu, prej slabi kot dobri, in mučijo se s tekmeci. Nogometni navdušenci upajo, da bosta na papirju najboljša v Sloveniji lahko pričarala nekaj evropskosti na višji ravni. Posladek bo dvoboj napadalcev Jean-Philippe Mendy – Massimo Coda. Drugi bi bil Marcos Tavares – Gianluigi Lapadula. A je goriški strelec iz prvega dvoboja v LV (1:1) kaznovan.