Arda Turan: Messi mi je ponudil št. 10

Novinec pri Barceloni je razkril izjemno darežljivo ponudbo argentinskega nogometnega zvezdnika.

Objavljeno
08. avgust 2015 16.06
FOOTBALL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Turškega nogometaša Ardo Turana, ki je zapustil Atletico Madrid in se v tem poletnem prestopnem roku pridružil Barceloni, so v novem moštvu očitno lepo sprejeli. Razkril je namreč, da mu je prvi zvezdnik katalonske ekipe Lionel Messi ponudil, da nosi slavno številko 10, ki je sicer že postala legendarna na hrbtu argentinskega nogometaša, prav tako tudi številnih drugih uspešnih nogometnih napadalcev.

»Messi mi je dejal, da če želim imeti številko 10, jo lahko imam,« je razkril novi član Barcelone, ki pa bo sicer zanjo lahko začel igrati šele januarja, prav tako Aleix Vidal. Zato številke še ni dobil.

»Ko sem začel igrati v turški reprezentanci sem nosil številko 14, saj je moj oče navijal za Johana Cruyffa. Toda zdaj se s številko dresa ne obremenjujem preveč,« je dejal vsestranski nogometaš, ki se že veseli prvih preizkušenj z Barco. »Lahko igram na kateri koli poziciji. V Barcelono sem prišel, da si izborim svoje mesto, seveda si želim biti pomemben člen ekipe.«

Ali je Messi mislil resno s številko 10 ali ne? Dejstvo je, da bo vsak, ki jo bo »podedoval«, težko nasledil slavnega predhodnika, ki je številko 10 dobil leta 2008 ob slovesu Ronaldinha, dotlej pa od debuta leta 2005 igral s številko 30.