Argentina še na nitki (VIDEO)

Messi in soigralci so se s Perujem razšli brez zadetkov in zdrsnili na 6. mesto, ki ne zagotavlja niti dodatnih kvalifikacij. 

Objavljeno
06. oktober 2017 11.45
J. P.
J. P.

Ljubljana − Tudi po predzadnjem kolu južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji ima vstopnico v žepu zgolj Brazilija, ki se je sinoči na gostovanju pri predzadnji Boliviji resda razšla brez zmagovalca (0:0), a ima na čelu razpredelnice ogromno (neulovljivo) prednost pred prvim zasledovalcem - kar deset točk.

Se je pa v zares nemirnih vodah znašla Argentina, ki je kolo pred koncem zdrsnila na zgolj šesto mesto, ki ne vodi niti v dodatne kvalifikacije. Pred domačim avditorijem v Buenos Airesu je namreč obračun s sosedom na lestvici Perujem končala brez zadetkov (zmagala ni že v štirih zaporednih obračunih), s čimer so gostje ostali petouvrščeni, a imajo vsaj na papirju težje delo v zadnjem kolu.

Doma se bodo namreč pomerili s Kolumbijo, medtem ko bodo Lionel Messi in soigralci gostovali v Ekvadorju, ki je moral sinoči že petič zapovrstjo na kolena, tokrat na gostovanju v Čilu, ki je tako napredoval na tretje mesto. Prehitel je Kolumbijce, ki so pokleknili pred Paragvajem, čeravno so še v 88. minuti vodili z 1:0. Zmagovalca je v drugi minuti sodnikovega dodatka odločil 21-letni Antonio Sanabria, ki je učinkovit tudi v »la ligi« - v majici Betisa je bil v zadnjih treh dvobojih uspešen kar štirikrat. 

Mesta med udeleženci svetovnega prvenstva še vedno nima zagotovljenega niti drugouvrščeni Urugvaj, ki je imel priložnost na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Venezueli, toda gledalci niso videli golov, tako da lahko izbranci 70-letnega selektorja Oscarja Tabareza po črnem scenariju ostanejo celo brez uvrstitve med elito. Za konec bodo v sredo gostili zasedbo Bolivije, ki nima več možnosti za napredovanje.

IZIDI

Bolivija : Brazilija 0:0
Venezuela : Urugvaj 0:0
Argentina : Peru 0:0
Čile : Ekvador 2:1 (1:0 - Vargas 22., Sanchez 85.; Ibarra 82.)
Kolumbija : Paragvaj 1:2 (0:0 - Falcao 79.; Cardozo 89., Sanabria 90+2.)

VRSTNI RED

1. Brazilija 38 (že uvrščena na SP), 2. Urugvaj 28, 3. Čile 26, 4. Kolumbija 26, 5. Peru 25, 6. Argentina 25, 7. Paragvaj 24; 8. Ekvador 20, 9. Blivija 14, 10. Venezuela 9.