Argentino po bledi predstavi Messija rešil Higuain

Lionel Messi je v dresu argentinske reprezentance proti Peruju v kvalifikacijah za SP 2014 prikazal skromno predstavo.

Objavljeno
12. september 2012 08.09
Posodobljeno
12. september 2012 08.32
SOCCER-WORLD/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Lima - Sinoči so bile na sporedu tudi južnoameriške kvalifikacije za nastop na SP, kjer je bilo največ pozornosti namenjene dvoboju Peruja in Argentine. Domači navijači so »gavčom« že ob prihodu v Limo pripravili neprijetno presenečenje, saj so si privoščili prvega zvezdnika ekipe Lionela Messija.

Zvezdnik Barcelone se na stadionu Nacional pred 40.000 navijači tokrat ni najbolje znašel, saj je bil na zelenici dokaj neviden. Po tekmi je skupaj s svojimi igralci potožil, da je bila zelenica neustrezna, saj naj bi bila na njej previsoka trava, kar je onemogočalo normalno igro.

Argentinci so dvoboj pričeli zelo zadržano, že v tretji minuti je nad Jeffersonom Farfanom nespretno posredoval Angel Di Maria, saj je sodnik dosodil enajstmetrovko. Izkazal se je gostujovči vratar Sergio Romero, ki je ubranil strel Claudia Pizarra.

V 22. minuti pa so gostitelji zasluženo povedli, saj je Carlos Zambrano z zadetkom kronal odlično podajo Farfana. Sedem minut pred koncem prvega polčasa pa je mojstrsko zadel Gonzalo Higuain, ki mu je asistiral Ezequiel Lavezzi.

»Odločili smo se za taktiko, ko igramo s tremi napadalci, kar pomeni, da bodo naši nasprotniki več pri žogi. Tokrat smo gledali bolj pretepaško predstavo kot nogomet, saj nam ni uspelo razviti naše igre. Gol Higuaina je bil izjemen, zagotovil nam je točko,« je po tekmi dejal Messi, ki je sicer na zadnjih šestih tekmah za Argentino zabil kar deset golov.

Kljub porazu na vrhu lestvice ostaja Argentina, ki ima po sedmih odigranih kvalifikacijskih tekmah 14 točk, točko manj pa imata Ekvador in Kolumbija.

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2014

Čile - Kolumbija 1:3 (1:0)

Urugvaj - Ekvador 1:1 (0:1)

Paragvaj - Venezuela 0:2 (0:1)

Peru - Argentina 1:1 (1:1)