Argentinski »superclasico«: navijači napadli igralce s solzivcem in kamni (VIDEO)

Navijači Boce Juniors so med polčasom derbija z River Platom napadli nogometaše nasprotne ekipe.

Objavljeno
15. maj 2015 14.12
Argentina Soccer Copa Libertadores
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Buenos Aires - Na derbijih med večnima argentinskima tekmecema Boco Juniors in River Platom je vselej vroče, in nič drugače ni bilo niti sinoči (po ameriškem času). Povratna tekma osmine finala južnoameriškega nogometnega prvenstva Cope Libertadores je bila po prvem polčasu prekinjena, saj so domači navijači s solzivcem oziroma poprovim sprejem napadla gostujoče igralce River Plata.

Incident se je zgodil po vrnitvi nogometašev iz slačilnic v odmoru med polčasoma, ko so jih domači navijači najprej obmetavali s kamenjem in steklenicami, manjša skupina pa se je nato prebila prek zaščitne ograje in v nogometaše usmerila solzivec. Štiri člane River Plata so morali po napadu odpeljati v bolnišnico.

»Ne vidim, ne vidim, peče, to ni vojna,« se je na posnetku slišalo kričanje branilca Ramira Fuenes Morija, ki je skupaj z Leonardom Ponziom, Leonelom Vangionijem in Matiasom Kranevitterjem potegnil najkrajšo.

Tekma, ki si jo je ogledalo približno 60 tisoč gledalcev, je bila ob izidu 0:0 odpovedana šele uro kasneje. Prvi obračun je na domačem terenu dobil River Plate z 1:0.

Ta konec tedna bo v Argentini, vsaj kar se nogometnega dogajanja tiče, precej mirno. Argentinska nogometna zveza je namreč zaradi smrti 21-letnega Emanuela Ortege, ki se je usodno poškodoval na tekmi 4. lige (trk z glavo v betonsko ogrado), odpovedala vse tekme domačega prvenstva.