Aršavin se vrača v Zenit

Nogometaš Arsenala Andrej Aršavin odhaja na posojo k ruskemu Zenit St. Petersburgu.

Objavljeno
24. februar 2012 22.26
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Če so se po večjem delu Evrope nogometne tržnice zaprle že dolgo nazaj, pa se je tista v Rusiji šele danes. To so izkoristili pri prvoligašu Zenitu, ki so v svoje vrste znova pripeljali nogometaša Arsenala Andreja Aršavina.

30-letni vezist, ki je leta 2009 v londonsko moštvo prestopil prav iz Zenita, je v vrstah topničarjev zbral 133 nastopov in dosegel 30 zadetkov. O morebitnem prestopu Rusa se je govorilo že dalj časa, saj v letošnji sezoni ni zadovoljil kriterijev stratega Arsenala Arsena Wengerja, ki pa Aršavina ni želel prodati.

Generalni direktor Zenita Maxim Mitrofanov je pred časom priznal, da bi Aršavin s prestopom ubil dve muhi na en mah. »Pomagal bi lahko klubu in se kar najbolje pripravil za prihajajoče evropsko prvenstvo, vprašanje je samo, kaj si želi Arsenal. Sicer si Aršavin želi še naprej igrati v Angliji, vendar smo trenutno mi najboljša izbira, ker se le tako lahko dobro pripravi na prihajajoče prvenstvo,« zaključuje Mitrofanov.

Aršavin se tako do konca sezone vrača v klub, za katerega je nastopal med letoma 2000 in 2008. V tem času je 236 tekmah dosegel 76 zadetkov, nase pa je opozoril na evropskem prvenstvu leta 2008, na katerem je Rusija izpadla v polfinalu.