Arsenal bo sezono začel brez Walcotta

Angleški reprezentant Theo Walcott po poškodbi kolena ne bo pravočasno pripravljen za začetek nove sezone.

Objavljeno
20. julij 2014 09.51
FBL-ENG-FACUP-ARSENAL-SWANSEA
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Francoski trener Arsenala Arsene Wenger je razkril, da bo njegovo moštvo v novo sezono krenilo brez poškodovanega Thea Walcotta.

Angleški reprezentant si je na januarski tekmi 3. kola pokala FA hudo poškodoval koleno in je izpustil preostanek sezone, njegovo okrevanje pa še ni zaključeno in ne bo pripravljen na prvo tekmo sezone, ko se bo Arsenal 16. avgusta pomeril s Crystal Palacom.

»Njegova rehabilitacija poteka zelo dobro. Čez poletje je trdo delal in menim, da bo do konca avgusta začel normalno trenirati, težko pa napovem, kdaj se bo vrnil v moštvo,« je dejal Wenger.

Nejasna usoda Vermaelna

Francoski strokovnjak je spregovoril tudi o usodi 28-letnega kapetana Thomasa Vermaelna, ki je v pretekli sezoni zaradi poškodb in dobre forme Laurenta Koscielnyja in Pera Mertesackerja igral le na 21 tekmah.

»Ne morem vam zagotoviti, da bo ostal v klubu, v kolikor se bo odločil za odhod, pa bomo zagotovo kupili novega centralnega branilca,« je povedal Wenger in dodal, da bodo topničarji še aktivni med tem prestopnim rokom:

»Zadovoljen sem s dosedanjim delom, vendar za nas še ni konec, čaka nas še ogromno dela. Ne morem vam razkriti imen naših tarč, saj nikoli ne veš, če lahko opraviš želene nakupe, vendar pa si vsekakor želimo okrepiti moštvo. Zagotovo bomo pripeljali novega vratarja,« je dejal Wenger, ki je to poletje klub okrepil s Čilencem Alexisom Sanchezom iz Barcelone ter Francozom Mathieujem Debuchyjem iz Newcastla.