Arsenal do prve zmage, hat-trick van Persieja

Topničarji so v derbiju dneva nadigrali neuglašeni Liverpool, ki je pred domačimi navijači klonil z 2:0.

Objavljeno
02. september 2012 16.58
Posodobljeno
02. september 2012 17.13
Britain Soccer Premier League
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Liverpool - Arsene Wenger si lahko vsaj za nekaj dni oddahne! Čeprav so topničarji v poletnem prestopnem roku zapustili nekateri ključni igralci, kot sta Robin van Persie in Alex Song, so njegovi varovanci danes dokazali, da bodo vendarle konkurenčni v angleškem prvenstvu.

V tretjem kolu so namreč na stadionu Anfield dobili derbi proti Liverpoolu z 2:0, za veliko zmago pa sta bila najbolj zaslužna Lukas Podolski in ena od zadnjih okrepitev Santi Cazorla. To je bila tudi tretja zaporedna tekma, na kateri je Arsenal uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

Naveza Podolski - Cazorla je bila zelo učinkovita - v 31. minuti je po veliki napaki Stevena Gerrarda na sredini igrišča do žoge prišel prav 27-letni španski vezist in potegnil v hiter protinapad ter našel samega Nemca, slednji pa je z diagonalnim strelom ugnal Pepeja Reino. V 68. minuti pa sta igralca zamenjala vlogi, saj sta odigala lepo dvojno podajo, po kateri je Cazorla z močnim strelom iz neposredne bližine še drugič načel mrežo Livepoola. Reina bi lahko reagiral precej bolje, saj je bil na žogi, a se je le ta od njegovega komolca odbila v gol.

Van Persie že blesti pri ManUnitedu

Nizozemski napadalec Robin van Persie bo zagotovo kmalu novi ljubljenec navijačev Manchester Uniteda. Na obračunu s Southamptonom je namreč dosegel vse tri zadetke in poskrbel, da so rdeči vragi na svoj račun dodali nove tri točke.

Southampton je sicer še do 87. minute vodil z 2:1, toda nato je sledil šov imenovan RVP in v sodnikovem podaljšku z glavo zadel za končno zmago ter se tako tudi odkupil za zgrešeno enajstmetrovko v drugem polčasu.

»Šele dvakrat je začel v prvi postavi, a je že zabil štiri gole. Toda počakajte, Robin bo postal še boljši!,« je bil razumljivo navdušen strateg rdečih vragov Sir Alex Ferguson.

Liverpool - Arsenal  0:2 (0:1)

(Podolski 31., Cazorla 68.)

Southampton - Manchester United 2:3 (1:1)

(Lambert 16., Schneiderlin 56.; Van Persie 23., 87., 90.)