Arsenal mesec dni brez Čecha

Arsenal je pred ligaškim derbijem s Tottenhamom ostal pred poškodovanega vratarja Petra Čecha, manjkal bo 4 tedne.

Objavljeno
04. marec 2016 12.19
M. Ž.
M. Ž.

London - Trener londonskega moštva Arsenala Arsene Wenger je na novinarski konferenci pred sobotnim derbijem angleškega prvenstva s Tottenhamom sporočil, da se je poškodoval prvi vratar Petr Čech, ki bo zaradi poškodbe mečne mišice manjkal približno mesec dni.

Kot je razkril Wenger, se je Petr Čech poškodoval na sredini ligaški tekmi proti Swanseaju, ki so jo Londončani izgubili z 1:2.

Češkega vratarja zdaj čaka daljši počitek in bo najverjetneje izpustil šest tekem - ligaške obračune s Tottenhamom (5. 3.), West Bromwichem (12. 3.), Evertonom (19.3) in Watfordom (2. 4.), dvoboj pokala FA s Hullom (8. 3.) in povratno tekmo osmine finala lige prvakov z Barcelono (16. 3.).

Pri Arsenalu imajo pred finišem sezone velike težave s poškodbami, saj poleg Petra Čecha manjkajo še Laurent Koscielny, Jack Wilshere, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain in Tomaš Rosicky.

Londonsko moštvo je deset tekem pred koncem angleškega prvenstva na tretjem mestu, s tremi točkami zaostanka za drugouvrščenim Tottenhamom in šestimi točkami zaostanka za vodilnim Leicestrom.