Atletico na zadnjih treh tekmah brez suspendiranega Simeoneja

Španska nogometna zveza je trenerju Atletica Diegu Simeoneju izrekla prepoved vodenja ekipe na treh tekmah.

Objavljeno
27. april 2016 18.16
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Španski nogometni klub Atletico Madrid bo na zadnjih treh tekmah državnega prvenstva igral brez svojega trenerja Diega Simeoneja, ki ga je Španska nogometna zveza (RFEF) kaznovala s prepovedjo vodenja na treh tekmah.

Disciplinska komisija RFEF je Argentinca kaznovala zaradi izključitve na zadnji prvenstveni tekmi z Malago. Na tej tekmi se je zgodil manjši incident, saj je iz trenerske cone Atletica na igrišče priletela žoga in tako zmotila protinapad Malage, krivca pa niso identificirali (v spodnjem videu).

Tako je bil po pravilih kaznovan glavni trener Simeone, ki bo moral izpustiti zadnje tri tekme z Rayom Vallecanom, Levantejem in Celo iz Viga, poleg tega pa bo moral plačati 3000 evrov kazni.

Klub se lahko pritoži na to kazen, ki velja samo za špansko prvenstvo. V madridskem moštvu so sicer v obrambo zapisali, da žoga ni poletela na igrišče neposredno s trenerske klopi.

Atletico je tri tekme pred koncem prvenstva na drugem mestu, pri čemer ima enak točkovni izkupiček kot vodilna Barcelona.