Atletico po preobratu prvi finalist pokala Audi

Med junaki zmage Aletica nad Napolijem je bil s serijo izvrstnih obramb tudi Jan Oblak.

Objavljeno
01. avgust 2017 21.38
Spain Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

München - Prijateljski turnir v Münchnu, ki nosi ime po nemškem avtomobilskem velikanu, velja za enega najboljših pripravljalnih turnirjev na svetu. Tokrat se na njem merijo domačin Bayern, Napoli, Atletico Madrid in Liverpool.

V prvem polfinalu se je Atletico pomeril z Napolijem, gledalci na Alianz Areni pa so spremljali zanimiv obračun, kjer je bil v prvi uri igre Napoli precej boljši nasprotnik. Arkadiusz Milik je v 34. minuti zastreljal enajstmetrovko, do polčasa je Jan Oblak še ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, nato pa je bil uspešen Jose Callejon

Napoli je precej popustil, ko je Maurizio Sarri iz igre potegnil Milika, Mareka Hamšika, Lorenza Insigneja ... Preobrat Atletica je z zelo lepim udarcem v kazenskem prostoru začel Fernando Torres, za vodstvo Madridčanov pa je poskrbel Luciano Vietto, ki se je vrnil s posoje pri Villarealu.

Zmago in uvrstitev v finale je skazil grd štart Diega Godina tik pred iztekom rednega dela, za katerega si je prislužil drugi rumeni karton in ob tem še poškodoval mladega francoskega vezista Adama Ounasa. Za drugo finalno vstopnico se bosta pomerila Bayern in Liverpool. 

Atletico Madrid - Napoli 2:1 (0:0)
Torres 72, Vietto 81; Callejon 56.