Atletico se veseli: Jan Oblak se vrača

Pri španskem nogometnem velikanu so slovenskega vratarja že vključili v kader za torkov dvoboj lige prvakov z Bayerjem.

Objavljeno
19. februar 2017 18.29
tlo*nogomet
J. P.
J. P.

Madrid - Kot so sporočili iz španskega nogometnega velikana Atletica iz Madrida, sicer finalista minule sezone lige prvakov in četrtouvrščenega v domačem prvoligaškem tekmovanju, lahko ponovno računajo na standardnega prvega čuvaja mreže, slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, ki je saniral poškodbo rame.

Štiriindvajsetletnega Škofjeločana so tako že vključili v igralski kader za torkovo prvo tekmo osmine finala elitnega evropskega klubskega tekmovanja z Bayerjem iz Leverkusna, pri katerem si kruh ravno tako služi Slovenec, Kevin Kampl. Zato pa se bodo morali Madridčani znajti brez pomoči dveh branilcev, Diega Godina in Juanfrana.

Slovenski vratar je bil z igrišč odsoten od decembra, ko je moral zavoljo težav z ramo tudi pod nož. »Jan, ki sicer z moštvom trenira od srede, je zeleno luč klubske zdravniške službe dobil na današnjem jutranjem treningu,« je v sporočilu za javnosti potrdil Atletico. Oblak trenerju Diegu Simeoneju še ni bil na voljo na sinočnjem ligaškem dvoboju 23. kola z Gijonom (4:1), v katerem je med vratnicami še stal Miguel Angel Moya.