Atletico želi nazaj Diega Costo

Po prodaji Jacksona Martineza si želi španski prvoligaš iz Chelseaja nazaj zvabiti Diega Costo.

Objavljeno
04. februar 2016 19.22
Š. Ro.
Š. Ro.

Madrid - V poletnem prestopnem roku si je španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid za glavno nalogo zadal, da se na štadion Vicente Calderon vrne nekdanji as Diego Costa. Ta je bil eden ključnih mož v sanjski sezoni 2013/14, ko so Madridčani osvojili španski naslov in igrali v ligi prvakov, nato pa se je Španec brazilskih korenin preselil v Chelsea.

A v londonskem klubu je bleda senca predstav, ki jih je kazal v dresu Madridčanov. »Poskusili bomo vse, a ni odvisno le od nas, bomo videli, kaj bo rekel Chelsea. Vedno si želimo v klub pripeljati najboljše igralce in Diego je gotovo eden od njih,« je dejal predsednik Enrique Cerezo in obljubil, da bo zanj porabi denar, ki ga je klub nedavno zaslužil s prodajo kolumbijskega reprezentanta Jacksona Martineza. Kitajski mogotec Guangzhou Evergrande je zanj plačal 42 milijonov evrov, Atletico pa je pred tem zanj odštel 35 milijonov. A 29-letni zvezdnik se ni izkazal za najboljši nakup, na 22 tekmah je zadel le trikrat, od novembra pa igral le na eni tekmi.

Costa se je sicer v dresu Chelseaja znova zapletel v težave na sinočnji tekmi angleškega prvenstva proti Watfordu. Ob neodločenem izidu 0:0 bi kmalu moral predhodno v slačilnico, potem ko se je zapletel v nekaj grobih obračunov. Odnesel jo je le z rumenim kartonom, trener Guus Hiddink pa ga je vzel v bran, da so Španca nasprotniki dobro provocirali, da bi dosegli izključitev.