Atletico zaradi Griezmanna prijavil Barcelono

Vodstvo madridskega Atletica je prijavilo Barcelono zaradi pogovorov z Griezmannom brez vednosti kluba.

Objavljeno
19. december 2017 17.34
SOCCER-CHAMPIONS-ATM-MAD/
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - Antoine Griezmann je na začetku letošnjega leta podaljšal pogodbo z madridskim Atleticom vse do leta 2021, a so mnogi že takrat namigovali, da je to storil le zato, da bo Atletico zanj lahko naslednje poletje iztržil zajetno odškodnino. To se še vedno zdi najbolj verjeten primer, dolgo se je kot možna naslednja destinacija omenjal Manchester United, v zadnjem času pa najglasneje Barcelona.

Danes je vodstvo Atletica vložilo pritožbo na mednarodno nogometno zvezo (Fifa) zaradi domnevnih pogovorov Barcelone z Griezmannom in člani njegove družine. Po zakonu se klub lahko z igralcem pogovarja le, če mu to dovoli njegov aktualni klub, na relaciji Madrid - Barcelona pa pogovorov ni bilo. V letošnjem letu se je nogometni svet že ukvarjal s podobnim primerom, ko je Liverpool začel pogovore z Virgilom van Dijkom in se je bil kasneje prisiljen opravičiti tekmecem iz Southamptona, drugače bi jih lahko doletela še precej hujša kazen. 

Predstavnik Fife je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so na krovni zvezi prejeli pritožbo Atletica. Barca je pred leti zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z mladoletnimi igralci že dobila kazen v obliki prepovedi sklepanja pogodb z okrepitvami za določeno obdobje; če bo Fifa ugotovila, da so Atleticovi očitki upravičeni, se bo krovna zveza morda spet odločila za podobno kazen.

Po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo se je predsednik Barce Josep Maria Bartomeu nedavno sestal z Griezmannovo družino, Barca pa naj bi bila po nekaterih informacijah pripravljena plačati odkupno klavzulo za Grizemanna v višini 100 milijonov evrov že po koncu te sezone. Griezmann je za madridski klub dosegel 90 golov v 179 tekmah, odkar je v Atletico prišel iz Reala Sociedada leta 2014.