Barca razbila Juve, Messi spet čaral

Liga prvakov: Favoriti brez težav na uvodu

Objavljeno
13. september 2017 00.59
SOCCER-CHAMPIONS-FCB-JUV/
L. Z., STA
L. Z., STA
Nogometna liga prvakov je že prvi dan nove sezone postregla z obračunom evropskih velikanov. V skupini D sta se pomerila Barcelona in Juventus, boljši pa so bili Španci, ki so zmagali s 3:0.

Tekmo v Barceloni, ki so jo sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino, so z več nevarnimi priložnostmi odprli Torinčani (Mattia de Sciglio, Paulo Dybala in Miralem Pjanić so vsi prišli do strela), toda Katalonci, ki so imeli več žogo v posesti, so povedli v izdihljajih prvega polčasa. Zadel je Lionel Messi, ki je v kazenskem prostoru prišel do strela po dvojni podaji z Luisom Suarezom. Ta je pred tem enkrat nevarno sprožil, ko se je izkazal Gianluigi Buffon, nevaren pa je bil tudi Ousmane Dembele po napaki De Sciglia.

V 52. minuti je Messi z 20 metrov zadel vratnico, štiri minute zatem pa je Barcelona podvojila prednost, ko je slabo izbito žogo Stefana Sturara v mrežo pospravil Ivan Rakitić. Messi je nato še enkrat, v 69. minuti, ukanil slabo obrambo Torinčanov s strelom z roba kazenskega prostora za 3:0.

Na drugi tekmi te skupine je lizbonski Sporting zmagal v Pireju pri Olympiakosu s 3:2. Že v prvem polčasu so zadeli Seydou Doumbia (2.), Gelson Martins (14.) in Bruno Fernandes (44.). Felipe Pardo je ob koncu tekme dosegel oba gola za domače.

Poškodba Pogbaja

V skupini A je Manchester United premagal Basel s 3:0. V 36. minuti je Angleže v vodstvo popeljal Marouane Fellaini, ki je pred tem zamenjal poškodovanega Paula Pogbaja, v 53. minuti je zadel še Romelu Lukaku, za 3:0 pa je zadel Marcus Rashford v 84. minuti. Drugi obračun skupine med Benfico in moskovskim CSKA se je končal z 1:2. Lizbončani so povedli z golom Harisa Seferovića v 51. minuti, Rusi so izenačili v 63. minuti po enajstmetrovki Vitinha. Timur Žamaletdinov je v 71. minuti poskrbel za zmago CSKA.

Paul Pogba je hitro zaključil z nocojšnjim srečanjem. Foto: Reuters/Darren Staples

V skupini B je Bayern pričakovano odpravil Anderlecht (Roberta Berića ni bilo v ekipi), končni izid je bil 3:0. V 12. minuti je Bavarcem vodstvo priboril Robert Lewandowski, ki je unovčil najstrožjo kazen. Rdeči karton je pred tem dobil gostujoči nogometaš Sven Kums. V 65. minuti je zadel Thiago Alcantara, v 90. pa še Joshua Kimmich. V Glasgowu pa je pri Celticu gostoval zvezdniški Paris St. Germain in upravičil vlogo favorita. Zmagal je s 5:0. Že v prvem polčasu so po en zadetek dosegli Neymar (19.), Kylian Mbappe (34.) in Edinson Cavani, ki je v 40. minuti zadel z bele točke. V drugem polčasu (83.) je Mikael Lustig dosegel avtogol, Cavani pa je v 85. minuti zabil še svoj drugi gol na tekmi.

Pariški napadalni trojček je v prvem polčasu razblinil dvome o zmagovalcu. Foto: Reuters/Lee Smith

Oblak mrežo ohranil nedotaknjeno

V skupini C pa je Jan Oblak, ki je branil celo tekmo, z madridskim Atleticom gostoval v Rimu pri Romi in se z Italijani razšel z 0:0. Na drugi tekmi je Chelsea brez večjih težav premagal Karabah s 6:0. Pedro (6.) in novinec Davide Zappacosta (30.), ki je dosegel izjemen zadetek, sta bila strelca v prvem polčasu, Cesar Azpilicueta (56.), Tiemoue Bakayoko (72.) in Michy Batshuayi (77., 82.) pa v drugem.

V sredo bodo na sporedu še preostale tekme 1. kroga, med temi bo tudi obračun obračun Maribora in moskovskega Spartaka v Ljudskem vrtu.

Izidi:

* Skupina A:
Manchester United - Basel 3:0 (1:0)
Benfica Lizbona - CSKA Moskva 1:2 (0:0)

* Skupina B:
Bayern München - RSC Anderlecht 3:0 (1:0)
(Roberta Berića ni bilo v postavi Anderlechta)
Celtic Glasgow - Paris St. Germain 0:5 (0:3)

* Skupina C:
Roma - Atletico Madrid 0:0
(Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico)
Chelsea - Karabah Agdam 6:0 (2:0)

* Skupina D:
Olympiakos Pirej - Sporting Lizbona 2:3 (0:3)
Barcelona - Juventus Torino 3:0 (1:0)