Barcelona deset dni brez Pedra, težave ima tudi Xavi

Nogometaš Barcelone Pedro Rodriguez bo zaradi poškodbe noge moral počivati vsaj deset dni.

Objavljeno
28. marec 2013 09.56
Posodobljeno
28. marec 2013 10.15
FBL-WC2014-FRA-ESP
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Iz katalonskega velikana Barcelone so danes sporočili, da si je španski reprezentant Pedro na kvalifikacijski tekmi s Francijo poškodoval nogo, tako da bo z igrišč odsoten vsaj deset dni, težave pa ima tudi nepogrešljivi vezist Xavi Hernandez.

25-letni krilni nogometaš Pedro je v torek odločil derbi skupine I med Španijo in Francijo, zdaj pa bo zaradi poškodbe noge moral izpustiti sobotno prvenstveno tekmo Barcelone s Celto iz Viga, prvi obračun četrtfinala lige prvakov s Paris Saint-Germainom, na katerem tudi sicer ne bi smel nastopiti zaradi kazni, vprašljiv pa je tudi za naslednjo prvenstveno tekmo z Mallorco (6. april).

Njegov klubski in reprezentančni kolega Xavi Hernandez se ubada s težavami z desno stegensko mišico, s katero je imel težave že februarja, zdaj pa so se zadeve znova poslabšale. Tako kot Pedro naj bi tudi odlični španski vezist izpustil prihajajočo tekmo s Celto, tudi zato, ker bo med tednom sledil zelo pomemben četrtfinalni obračun lige prvakov s Parižani.

Velike zdravstvene težave Barcelone

Pri Barceloni so se pred Pedrom in Xavijem poškodovali še trije člani Barcelone. 24-letni branilec Jordi Alba jo je skupil na reprezentančni tekmi Španije s Finsko in bo zagotovo manjkal na prvenstveni tekmi s Celto, pod velikim vprašajem pa je tudi njegov nastop proti Paris Saint-Germainu. Poleg njega okrevata še dva branilca, Carles Puyol in Adriano, tako da bodo imeli pri katalonskem velikanu kar nekaj težav pri sestavi moštva za prihajajoče tekme.

Barcelona je vodilna na lestvici španskega prvenstva, pred zadnjimi desetimi tekmami ima 13 točk prednosti pred madridskim Realom in 14 pred njegovim mestnim tekmecem Atleticom. Katalonci ostajajo tudi v igri za naslov v ligi prvakov, v četrtfinalu se bodo dvakrat pomerili z bogatimi Parižani.