Barcelona na čelu z Messijem še naprej ruši rekorde

Barcelona ima po 19 tekmah v španskem prvenstvu na svojem računu kar 55 točk, Messi zatresel mrežo še devetič zapored.

Objavljeno
14. januar 2013 10.38
SOCCER-SPAIN/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Nogometaši Barcelone so v tej sezoni španske La lige daleč najuspešnejše moštvo, kar potrjuje tudi pogled na lestvico. Po zmagi nad ambiciozno Malago (3:1) minuli konec tedna so se usidrali na vrhu lestvice, njihova prednost pa je praktično že neulovljiva.

Po 19 kolu imajo na svojem računu namreč kar 55 točk - nanizali so kar 18 zmag, ob tem pa imeli le en neodločen izid (2:2 na gostovanju pri Realu oktobra 2012). To je rekordni točkovni izkupiček katalonskega velikana, ki je v sezoni 2010/11 po 19 tekmah osvojil »le« 52 točk.

»To je neverjetno. Veseli nas dejstvo, da smo osvojili kar 55 točk od možnih 57, toda nemogoče bo nadaljevati v takšnem tempu. Čakajo nas namreč nastopi v ligi prvakov in španskem pokalu, kar nato vpliva tudi na igro v španskem prvenstvu. Čakati nas tudi težki gostovanju pri Atleticu iz Madrida in Realu,« je razmišljal strateg Barce Tito Vilanova.

Prav oba tekmeca iz Madrida sta tudi prva zasledovalca Kataloncev - drugouvrščeni Atletico za Barco zaostaja za 11 točk, medtem ko je Realov zaostanek po novem spodrsljaju varovancev Joseja Mourinha proti Zaragozi (0:0) še višji (18 točk).

Španski mediji ostro nad Real

Prav kraljevski klub po neprepričljivah predstavah v zadnjem času polni naslovnice športnih časnikov. Španska Marca je danes ostro napadla »galaktike«, saj so jih opisali kot »karikaturo« in se spraševali, kaj se dogaja z nekoč slavnim klubom. Tudi AS si je privoščil moštvo iz španske prestolnice. Njihovo naslovnico je krasil velik naslov »Brez Cristiana ni raja«, v članku pa so zapisali, da gre za najslabšo sestavo Reala v zadnjih nekaj letih.

Mondo Deportivo je že pred tekmo Barcelone napovedal, da bo Real za svojimi večnimi tekmeci zaostajal za 18 točk, kar se je nato tudi uresničilo, medtem ko se pri Sportu sprašujejo, ali je Mourinho sploh še lahko slabši trener.