Barcelona prva z vozovnico za Berlin

Trojček Messi, Suarez, Neymar v povratni polfinalni tekmi LP razblinil neznanke o skupnem zmagovalcu.

Objavljeno
13. maj 2015 01.30
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
München – Barcelona je prvi finalist lige prvakov. V povratni tekmi, ki se je začela s hitrim Bayernovim golom upanja, je izgubila z 2:3, a si zaradi visoke zmage s 3:0 v prvi tekmi priigrala vozovnico za Berlin. Nemško glavno mesto bo 6. junija prvič gostilo finale lige prvakov.

Bayern si je pred misijo nemogoče želel vsaj izpad z aplavzom (»Raus mit Applaus«) in ga tudi dobil. Sijajen uvod z golom Maročana Medhija Benatie v 7. minuti je obetal srhljiv boj in tudi morebitni senzacionalni zasuk Bavarcev, ki so v nogah in glavah v prvih minutah imeli izključno zmagovalni scenarij. Toda južnoameriški trojček »vesoljcev« je hitro razkril, zakaj mu nihče ni kos. Argentinec Lionel Messi je z globinsko žogo našel Urugvajca Luisa Suareza, ta pa je po soočenju z Bayernovim vratarjem Manuelom Neuerjem nesebično podal Brazilcu Neymarju, ki je brez težav poslal žogo v prazna vrata.

Tiki-taka akcija »ubijalskega« trojčka je tako že v 15. minuti ohladila Bavarce. Po pol ure pa tudi dokončno razblinila vse neznanke o tem, kdo bo napredoval v finale. Messi je dobil skok z glavo (!?) in podaljšal podajo do Suareza, ki je po pobegu znova podal še bolje postavljenemu Neymarju. Brazilec je bil še drugič neusmiljen in z ostrim strelom po tleh v Neuerjev desni kot zapeljal Katalonce v vodstvo. Zdaj na lestvici strelcev LP v tej sezoni Brazilec za Messijem skupaj z Ronaldom zaostaja samo še za gol (9:10).

Dotlej spektakularni dvoboj je minil v bliskovitih akcijah in odličnih posredovanjih obeh vratarjev. Še posebej razpoložen je bil gostujoči Nemec, Marc-André ter Stegen, ki je eno od žog po strelu Roberta Lewandowskega zbil tudi z golove črte.

Če že Bayern ni mogel nadomestiti poraza iz prve tekme, pa je skupaj z Barcelono gledalcem ponudil 90 minut spektakularnega nogometa. In tudi konec za nasmeh, potem ko sta Lewandowski in Müller zabila za zmago in častno slovo!

»Vedeli smo, da bo Bayern pritisnil na začetku, a smo zabili dva gola, ki sta nam vrnila mirnost. Resda so bili tekmeci boljši v drugem polčasu, ampak zdaj je čas za proslavljanje, saj smo spet v finalu, kar je velik dosežek. Storili bomo vse, da v velikem slogu končamo, kar smo začeli. Premagujemo tudi močnejše tekmece in smo blizu cilju. Vseeno mi je, s kom se bomo pomerili v finalu,« je povedal Barcelonin zvezni igralec Andres Iniesta. Barcelona se je uvrstila v svoj 8. finale v najmočnejšem klubskem tekmovanju in prvega po štirih letih.