Barcelona v pokalnem finalu s Sevillo (VIDEO)

Zadnji četrtfinalist francoskega nogometnega pokala je Marseille, ki ni imel težav s četrtoligašem Trelissacom.

Objavljeno
12. februar 2016 10.50
FBL-ESP-CUP-CELTA-SEVILLA
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko se je rekordna Barcelona po že 29. zaporednem dvoboju brez poraza pričakovano uvrstila v finale španskega nogometnega pokala, je sinoči dobila tudi tekmeca. V povratnem polfinalnem obračunu se je Sevilla na gostovanju razšla s Celto iz Viga brez zmagovalca, z 2:2, ker pa je bila v prvem dvoboju prepričljivo boljša (s kar 4:0), ni imela težav z napredovanjem.

Gostitelji pa kljub izjemnemu zaostanku niso vrgli puške v koruzo. V 55. minuti so namreč po dveh zadetkih Iaga Aspasa vodili z 2:0, da je Sevilla vendarle lažje zadihala, pa je že dve minuti pozneje poskrbel Ever Banega. John Guidetti je kmalu zatem zapravil čudovito priložnost za povišanje, saj je njegov poskus z bele točke zaustavila vratnica. Za končni izid je v zadnjih izdihljajih tekme poskrbel Jevgenij Konopljanka, Sevilla pa je obračun končala z le desetimi igralci, saj je moral z dvema rumenima kartonoma predčasno pod prho Steven Nzonzi.

Zadnji četrtfinalist francoskega pokala pa je trenutno desetouvrščeni prvoligaš Marseille, ki je na gostovanju z 2:0 odpravil amatersko zasedbo četrtoligaša Trelissaca. Favorizirani gostje so bili več kot dvetretjinsko pri žogi, iz treh sproženih strelov v okvir tekmečevih vrat pa so dvakrat zadeli: v prvem polčasu je bil uspešen Romain Alessandrini, v drugem pa še Steven Fletcher.

V četrtfinalu se bo Marseille pomeril s senzacionalnim petoligašem Granvillom, Nantesu se bo skušal po robu postaviti drugoligaš Sochaux, ki je pred tem presenetljivo spravil na kolena Monaco, preostala dva para pa sta prvoligaška: St. Etienne - PSG in Lorient - Ajaccio. Lovoriko brani favorizirani PSG.