Barcelona z astronomsko klavzulo za Neymarja

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je z Barcelono podpisal novo pogodožbo, do leta 2021.

Objavljeno
01. julij 2016 19.55
FBL-ESP-LIGA-DEPORTIVO-BARCELONA
Š. Ro.
Š. Ro.
Barcelona - Brazilski nogometni zvezdnik Neymar bo tudi v prihodnje nosil dres aktualnega španskega prvaka Barcelone. Katalonski nogometni velikan je s 24-letnim napadalcem podpisal novo petletno pogodbo, ki mu bo potekla 30. junija 2021. Ob tem so mu v Barceloni postavili astronomsko odkupno klavzulo.

Trenutno veljavna pogodba bi mu potekla v letu 2018, zanj pa so se v zadnjem času že ogrevali snubci z Otoka. Toda Neymar bo ostal nepogrešljivi člen v konici napada zvezdniške zasedbe s Camp Noua. Odkar se je leta 2013 pridružil katalonskemu kolektivu, je na 141 tekmah zabil 85 golov.

Barcelona se je sicer že vnaprej otresla morebitnih snubcev in za Neymarja določila odkupno klavzulo v višini 200 milijonov evrov, za sezono, ki sledil 222 milijonov, za preostale sezone pa 250 milijonov evrov.

Neymarjev prestop h Kataloncem sicer še vedno buri duhove. Barcelona se je znašla pod plazom obtožb o izogibanju plačila oziroma utaji davkov in tudi prisiljena plačati kazen v višini 5,5 milijona evrov zaradi napak in nepravilnosti, ki so se pripetile pri čez atlantskem transferju iz Santosa v letu 2013. Velikan s severovzhodnega dela Iberskega polotoka je za prestop Brazilca iz Santosa plačal kar 95 milijonov evrov, kar je bil eden najdražjih prestopov v zgodovini.

Z Brazilcem je Barcelona v svojih vrstah osvojila dva naslova prvakov la lige, dve pokalni lovoriki ter najbolj čislan od vseh naslov zmagovalcev lige prvakov v sezoni 2014/15.