Barcelona že računa tudi na pomoč Abidala

Nogometaš Barcelone Eric Abidal se je po dolgotrajni bolezni z ekipo B vrnil na nogometne zelenice.

Objavljeno
19. marec 2013 20.31
Posodobljeno
19. marec 2013 20.31
reu nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Potem ko so mu aprila lani presadili jetra, je nekdanji član prve Barcelonine ekipe Eric Abidal spet v pogonu. Zdravniška ekipa je že pred mesecem dni prižgala zeleno luč za njegovo vrnitev na igrišča, a je do danes le treniral. Vendarle pa se je že poskusil tudi na tekmi. Na tekmi z ekipo B na prijateljski tekmi s francoskim drugoligašem Istresom je na igrišču preživel 65 minut.

»Ne moremo natančno reči, kdaj se bo vrnil na tekme, toda zelo dobro je razpoložen, saj ve, da se bo to zgodilo kmalu,« je zdravnik Richard Pruna dejal o njegovi vrnitvi na igrišča.

Abidal bo menda kmalu nared tudi za prvo ekipo. Ob poškodbah Carlesa Puyola in Adriana Katalonci nujno potrebujo pomoč v obrambi, njegova vrnitev bi jih zato prišla še kako prav.

Abidalove zdravstvene težave so se začele leta 2011, ko so mu najprej odstranili tumor na jetrih. Po nekajmesečnem okrevanju je Francoz znova stopil na zelenice in z Barcelono maja 2011 dvignil pokal za zmagovalca v ligi prvakov in španskem prvenstvu. A okrevanje ni šlo po načrtu. Bolezen je znova terjala svoj davek in branilec, ki se je Barceloni pridružil leta 2007, je moral aprila 2012 na presaditev jeter.