Barcelonin prihodek leti v nebo

Španski nogometni prvak je sezono 2015/16 končal z rekordnimi 679 milijoni evrov prihodkov in 29 milijoni dobička.

Objavljeno
26. julij 2016 17.58
SOCCER-BRITAIN/
J. P.
J. P.

Barcelona - Španski nogometni šampion Barcelona, ki v ligi prvakov ni šel do konca (ustavil se je v četrtfinalu), se lahko pohvali z izjemno, rekordno poslovno bilanco minule sezone, ki jo je zapečatil s kar 679 milijoni evrov prihodkov, kar je največji znesek v zgodovini nogometa. Dobička je bilo - po vseh davčnih odbitkih - za 29 milijonov evrov. Pri katalonskem gigantu navdušenja nad številkami, kakršnih niso pričakovali, niso skrivali.

Vodilni možje kluba so po redni seji v prostorih štadiona Camp Nou še pojasnili, da je skupni dolg s 320 skopnel na 280 milijonov evrov. Barcelonin dobiček bi bil lahko še nekoliko višji, če ji ne bi bilo potrebno vrniti 30 milijonov evrov zaradi nedoslednosti pri realizaciji gradbenega projekta v kraju L'Hospitalet de Llobregat. V katalonskem kolektivu so zapisali, da je rast prihodkov skladna z dolgoročnim strateškim načrtom, ki predvideva porast prihodkov na več kot milijardo evrov do leta 2021.

Pri večnem tekmecu Realu poslovnih bilanc uradno še niso razkrili, neuradno je njegov znesek slabih 20 milijonov evrov nižji kot pri katalonskem gigantu.