Nogometna tržnica: Barcelono zapušča Vermaelen, Stones nova okrepitev Cityja

Belgijski nogometaš Thomas Vermaelen bo v novi sezoni igral kot posojeni igralec v Romi.

Objavljeno
09. avgust 2016 11.49
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Barcelona - Belgijski nogometni reprezentant Thomas Vermaelen se je iz Barcelone pridružil Romi. Branilec je v Italijo odšel za eno leto, z možnostjo odkupa, so sporočili iz španske ekipe.

Tridesetletni Vermaelen je pet let prebil pri Arsenalu, preden se je pred dvema letoma pridružil Barceloni, kjer pa se minulo sezono zaradi poškodbe ni naigral. V minuli sezoni je za Barco odigral 21 tekem, prav tako pa se je z Belgijo udeležil evropskega prvenstva.

Barcelona je ob tem podpisala pogodbi z dvema francoskima branilcema, 22-letni Lucas Digne je bil v lanski sezoni član Rome, zdaj se je pridružil Barceloni, prišel pa je tudi Samuel Umtiti, ki se je Kataloncem pridružil iz vrst Lyona v poslu, vrednem 25 milijonov evrov.

Stones iz Evertona v City

Manchester City je v svoje vrste privabil 22-letnega Johna Stonesa, ki tako zapušča Everton. Angleški nogometni reprezentant bo za novo ekipo nastopil že na tekmi lige prvakov proti Steaui iz Bukarešte. Za prihod Stonesa se je zavzemal trener Manchester Cityja Pep Guardiola, klub pa je za novo okrepitev odštel 42 milijonov funtov.

City se bo z romunsko Steauo na prvi tekmi play offa kvalifikacij pomeril 16. avgusta, Evropska nogometna zveza pa je že potrdila, da bo v ekipi lahko tudi Stones.