Bayern izenačil rekord, Kloppu žal žvižga za konec tekme

Nogometaši Bayerna so že na 36. tekmi zapored ostali neporaženi in izenačili 30 let star rekord.

Objavljeno
02. november 2013 14.27
SOCCER-GERMANY/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Pri evropskih podprvakih v Dortmundu so prepričani, da so si po lanskih porazih v finalu lige prvakov, v nemškem prvenstvu in pokalu, pa tudi odhodu enega ključnih zvezdnikov Maria Götzeja k Bayernu, že povrnili samozavest in bodo kmalu spet zasijali v polnem sijaju. Trener Borussie Jürgen Klopp zagotavlja, da se ekipa dviguje, pravi dokaz za to je tudi sinočnja velika zmaga v nemškem prvenstvu nad Stuttgartom s 6:1.

Stuttgart je bil neporažen vse od konca avgusta, njegov izjemni niz pa so naposled prekinili rumeno-črni. Na štadionu Signa Iduna Park so kar štiri gole zabili v drugem polčasu, pod »hat-trick« se je podpisal poljski napadalec Robert Lewandowski.

»V prvem polčasu nam je nekajkrat padla koncentracija, a po odmoru nato nismo več pritiskali guma za 'pavzo'. Odigrali smo odlično tekmo. Bili smo bolj osredotočeni, bolj natančni pri zaključku akcij. Edino, kar mi ni bilo všeč, je bil žvižg za konec tekme ter dejstvo, da lahko za tako dobro predstavo dobiš le tri točke,» se je po zmagi šalil Klopp.

Njegovi varovanci tako z odličnimi obeti pričakujejo tekmo z Arsenalom v ligi prvakov. Od zmage v Londonu z 2:1 je nemško moštvo na dveh tekmah zabilo kar devet golov (proti Schalkeju in Stuttgartu). »Znova bo tesno, gre za ekipo svetovnega kova. Toda odločeni smo, da bomo zmagali,« so odločeni v Borussii.

Bayern izenačil 30 let star rekord

Za Dortmund je bila to četrta zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih, na lestvici bundeslige pa so začasno tudi zavzeli vrh. Pred Bayernom so imeli dve točki prednosti, a aktualni prvaki so danes proti Hoffenheimu vpisali novo zmago (2:1) in tudi izenačili rekord brez poraza na kar 36 tekmah.

Bavarci so izenačili dosežek Hamburga iz let 1982-1983. Na lestvici je Bayern spet prehitel Borussio in ima po 11 krogih 29 točk.

Zmagoviti niz so igralci iz Münchna začeli 30. novembra lani, ko so s 3:0 zmagali prav v Hamburgu. Zadnji poraz pred tem so doživeli proti Bayerju lani oktobra, nato pa so dosegli 30 zmag in zbrali šest neodločenih izidov. Statistika Bayerna je v tem času odlična tudi v gosteh; na tujih igriščih je namreč bavarski klub zbral 20 zmag in štiri neodločene izide, zadnji poraz na tujem pa sega v lanski april, ko je bila na svojem stadionu boljša Borussia iz Dortmun