Bayern na Allianz Areni le do točke (VIDEO)

Čeprav so nogometaši münchenskega velikana vodili že z 2:0, so se naposled z Wolfsburgom razšli brez zmagovalca.

Objavljeno
23. september 2017 08.17
J. P.
J. P.

München - Nogometaši Bayerna so si pred sredinim derbijem v drugem kolu lige prvakov, gostovanjem v Parizu pri PSG, privoščili domač ligaški spodrsljaj, ne prvega v sezoni. Potem ko so pred dvema tednoma pokleknili pred Hoffenheimom (0:2), so sinoči tudi na Allianz Areni razočarali kakih 75.000 privržencev.

Čeprav so v obračunu z Wolfsburgom na glavni odmor odnesli dva zadetka zaloge, so se morali naposled zadovoljiti zgolj s točko (2:2), kar je bil zanje sploh prvi neodločen izid po 24 tekmah oziroma letošnem 15. aprilu, ko so se brez golov razšli z Bayerjem. Wolfsburg, po drugi strani, ni okusil slasti zmage že štiri zaporedne dvoboje.

Mrežo gostov je z enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Marcel Tisserand, v 33. minuti prvi zatresel Robert Lewandowski, ki se je tako s sedmim zadetkom še učvrstil na čelu lestvice najboljših strelcev. Zgolj devet minut pozneje je prednost podvojil Nizozemec Arjen Robben, ki je zdaj ob Poljaku edini v majici Bayerna, ki je v sezoni zadel več kot enkrat.

Wolfsburg se je v igro vrnil v 56. minuti po začetniški napaki vratarja Svena Ulreicha, ki dobiva priložnost namesto poškodovanega Manuela Neuerja. Zadel je Maximilian Arnold s prostega strela z ogromne razdalje, čuvaj mreže je napačno ocenil let žoge. Za točko gostov je poskrbel Daniel Didavi, ki je po podaji Paula Verhaegha žogo z glavo od vratnice poslal v mrežo.