Bayern naprej kot zadnji – po nemško

Nogometna liga prvakov: Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar zapečatili usodo Arsenala.

Objavljeno
17. marec 2016 00.48
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Osem najboljših nogometnih klubov na stari celini je ostalo v igri za nastop v finalu lige prvakov, ki bo na zadnjo majsko soboto v Milanu. Zadnjega udeleženca četrtfinala smo dobili sinoči ob 23.15, potem ko je Bayern šele v podaljšku strl odpor Juventusa. Italijani so zapravili vodstvo z 2:0.

Po razpletu zadnje sinočnje tekme v Münchnu je postala znana osmerica, ki bo igrala v četrtfinalu lige prvakov. Med klubi, ki bodo igrali evropske tekme 5./6. in 12./13. aprila, bo pet takšnih, ki bodo prišli v Nyon tudi ob letu osorej – PSG, Atletico, Real, Barcelona in Bayern, ob njih bodo v žrebu tudi Manchester City, Wolfsburg in Benfica.

Najzanimivejša tekma osmine finala se je končala kot zadnja. Italijani so začeli učinkovito, marsikdo je ob njihovem vodstvu z 2:0 pomislil na klavrn konec zgodbe trenerja Pepa Guardiole na Bavarskem. Toda zapravljena 100-odstotna priložnost Cuadrada za 3:0 in napaka Patricea Evraja v 91. minuti tekme – Thomas Müller je tedaj s svojim 35. golom v LP prehitel legendarnega Gerda Müllerja (34) – sta Bavarcem omogočila podaljšek, v katerega so ti prinesli več moči kot Italijani. Nemci so zmagali po nemško – iz minute v minuto so bili bolj konkretni, gola rezervistov Thiaga Alcantare in Kingsleya Comana pa sta razblinila sanje italijanskih prvakov, lani finalistov lige prvakov.

Že prej se je prebila med najboljši oktet Barcelona, ki je pričakovano premagala Arsenal, čeprav so »topničarji« drago prodali svojo kožo in izgubili le zavoljo slabše kakovosti njihovih napadalcev pri zaključkih akcij. Obratno torej kot pri Barceloni! Prav vsi goli treh južnoameriških sosedov so bili mojstrski, po vrsti so bili natančni Neymar, Luis Suarez in Lionel Messi. Slednji je Arsenalu zabil že svoj 9. gol, kar je največje število golov, ki jih je nogometaš zabil posameznemu klubu v ligi prvakov.