Bayern po petardi z nogo in pol že v četrtfinalu

Bayern je na Alianz Areni Arsenal premagal s kar 5:1, po zmagi s 3:1 dobro izhodišče tudi za Real.

Objavljeno
15. februar 2017 22.40
Spain Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

München - Nogometaši Bayerna so se v osmini finala spet pomerili z londonskim Arsenalom in že po prvi tekmi je bolj kot ne jasno, da bo končni razplet enak kot v preteklih sezonah. Domačini so tekmo začeli odločno in prevladovali na sredini igrišča, prikazali so hitro in kombinatorno igro, kakršno so navijači Bavarcev pogrešali v zadnjih mesecih. Mrežo Davida Ospine je s svojo klasično akcijo po desni strani in strelom z levico načel Arjen Robben, žoga je tik pod prečko poletela v desni zgornji kot Arsenalovega gola. 

Topničarji tudi v nadaljevanju niso igrali dovolj agresivno, a se jim je nasmehnila sreča po nekoliko sporno dosojeni enajstmetrovki. Robert Lewandowski je v svojem kazenskem prostoru žogo sprejel, nato pa nespretno brcnil Laurenta Koscielnyja in srbski sodnik Milorad Mažić je pokazal na belo točko. Manuel Neuer je Alexisu Sanchezu strel najprej ubranil, a je nato Čilenec popravil svojo napako. V drugem polčasu se je z golom Lewandowskega z glavo za 2:1 začel šov Bayerna, Arsenal pa je lahko le nemočno opazoval, kako se njihova barka potaplja. Najboljši igralec tekme Thiago Alcantara je z dvema zadetkoma povišal na 4:0, piko na i je dve minuti pred koncem srečanja postavil rezervist Thomas Müller

Münchenčani se bodo lahko na povratno tekmo pripravljali povsem mirno, saj bi jim napredovanje v četrtfinale lahko odvzel le še čudež na štadionu Emirates. Na drugi strani so navijači Arsenala že skoraj povsem obupali nad Arsenom Wengerjem, saj se tudi v domačem prvenstvu boj za naslov prvaka zdi že odločen.

Napoli po zgodnjem vodstvu prejel tri gole

Tudi druga tekma sredinega večera je postregla s kopico golov. Gostje iz Neaplja so tekmo v Madridu dobro odprli, Lorenzo Insigne jih je v vodstvo popeljal že po osmih minutah, ko je s 30 metrov premagal slabo postavljenega Keylorja Navasa. Nogometaši Reala so se hitro zbrali za izenačenje je že v 19. minuti poskrbel Karim Benzema. Napoli je s tribun štadiona Santiago Bernabeu bodril tudi Diego Armando Maradona, a jim v drugem polčasu to ni kaj prida pomagalo. 

Za vodstvo domačinov je poskrbel Toni Kroos, končni rezultat pa z golom v 54. minuti Casemiro. Dva zadetka prednosti je lepa popotnica za Real pred gostovanjem na vročem San Paolu v Neaplju, a tudi Napoli še ni rekel zadnje besede. Nenazadnje so več golov od napadalcev kluba z juga Italije letos dosegli le igralci Monaca. 

LIGA PRVAKOV, OSMINA FINALA

Real Madrid - Napoli 3:1 (1:1)
Benzema 19, Kroos 49, Casemiro 54; Insigne.

Bayern München - Arsenal 5:1 (1:1)
Robben 11, Lewandowski 53, Alcantara 56, 63, Müller 88; Sanchez 30.