Bayern postal zgled odličnega poslovanja

Bavarski velikan Bayern je imel v zadnjem letu rekorden promet 528,7 milijona evrov in je Allianz Areno odplačal 16 let pred rokom.

Objavljeno
29. november 2014 12.14
Germany Soccer Bayern Munich
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bayern - Pri nemškem prvaku Bayernu so na včerajšnji skupščini kluba razkrili, da so imeli v zadnjem letu rekorden promet v višini 528,7 milijona evrov.

Bayern je največ denarja zaslužil s prodajo vstopnic (140,8 milijona evrov), pogodbami s pokrovitelji (117,7), prodajo spominkov in navijaških artiklov (105,2) in prodajo televizijskih pravic (54,9), kar je privedlo do 16,5 milijona evrov čistega dobička.

»Nobenega dvoma ni. Naš Bayern zdaj stoji na tako trdnih temeljih, tako športnih kot gospodarskih, kot še nikoli v zgodovini,« je povedal zakladnik kluba Jan Christian Dreesen.

Bavarski velikan navdušuje s svojim poslovanjem. Ima namreč 405 milijonov evrov lastnega kapitala, vodilni možje pa so lahko predčasno plačali kredit za štadion Allianz Arena, in to kar 16 let pred načrtovanim rokom.

Pri Bayernu se lahko pohvalijo tudi s tem, da imajo kar 251.315 uradnih članov, s čimer so na prvem mestu prehiteli portugalsko Benfico (235.000).

Bayernu odlično kaže tudi na nogometnih igriščih, saj ima v domačem prvenstvu sedem točk prednosti pred zasledovalci, v ligi prvakov pa so se uvrstili v izločilne boje.