Guardiola si je oddahnil: Lahko igramo še bolje (VIDEO)

Po visoki zmagi s 6:1 nad Portom in uvrstitvijo v polfinale lige prvakov Pep Guardiola in njegovi varovanci lažje dihajo.

Objavljeno
22. april 2015 08.05
Posodobljeno
22. april 2015 08.05
FOOTBALL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Če so se po presenetljivem porazu na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Portu (1:3) hitro znašli v primežu zahtevne nemške javnosti, zdaj nogometaši Bayerna s trenerjem Pepom Guardiolo na čelu lažje dihajo. Na domači zelenici so sinoči portugalsko ekipo ugnali s kar 6:1, ključno prednost z 2:0, ki so jo potrebovali za napredovanje, pa dosegli že po vsega 20 minutah tekme, po prvem polčasu pa vodili s kar 5:0.

»Zelo, zelo smo veseli te predstave, še posebej, ker smo imeli v zadnjih tekmah veliko težav pri doseganju zadetkov. A igramo lahko še bolje! V drugem polčasu je nasprotnik spremenil sistem igre in spet smo imeli težave. Medtem ko v prvem polčasu Porto ni imel nobene priložnosti, je v drugem prišel do njih in tudi zadel. V ligi prvakov ni časa za predah,« je po tekmi ocenil španski trenerski strokovnjak, ki so mu mnogi pripisali, da se bi v primeru izpada Bayerna v četrtfinalu, končala tudi njegova trenerska zgodba pri Bavarcih.

Sam se s špekulacijami ni ubadal, temveč ves čas verjel, da bo njegovemu moštvu uspel preobrat. »Že po tekmi v Portu sem imel občutek, da nam bo uspelo. Spremembo moraš narediti v glavi. Vedno skušam čim bolje analizirati nasprotnika. Da so tako dobro igrali v Portu, ni bilo presenečenje. So dobra ekipa, a tokrat niso bili na dovolj dobri ravni,« je še dejal Guardiola, ki bi težko želel lepšega razpleta ob svoji jubilejni 100. tekmi na čelu Bayerna.

V Münchnu je ob visoki zmagi s svojo predstavo med drugim blestel mladi Thiago Alcantara, ki ga je Guardiola pripeljal s seboj iz Barcelone, a je imel nato veliko težav s poškodbami. Sinoči je bil eden njegovih najpomembnejših mož in v 14. minuti tudi odprl strelski niz šestih zadetkov. »Res je igral dobro. Njegov glavni adut je psihična trdnost. Predstavljajte si, eno leto ni igral. Zdaj se je vrnil in igra zares dobro,« je še dejal Guardiola.

Edini poraz Porta v 11 tekmah

Veliko bolj razočaran je bil na drugi strani Julen Lopetegui. Dvakratni evropski prvaki iz Porta so imeli po domači zmagi visoka pričakovanja, a njihovi upi so se razblinili že po 20 minutah tekme. »Zelo smo razočarani, pričakovali smo veliko. A hitro se je vse zrušilo, zelo težko smo igrali proti tako dobri ekipi. Že po 20 minutah smo izgubili tekmo,« je povedal trener portugalskega moštva, za katerega je v 73. minuti edini gol dosegel Jackson Martinez.

To je bil tudi edini zadetek, ki ga je Bayern v tej sezoni lige prvakov prejel na Allianz Areni. »V drugem polčasu smo skušali igrati drugače. Bilo je malo bolje, a žal prepozno,« je še dejal Lopetegui, ki je pogrešal tri svoje ključne igralce (Danilo, Alex Sandro in Cristian Tello), a dejal, da se na to ne bo zgovarjal. »Proti ekipi kot je Bayern moraš biti najboljši tistih 90 minut, kar pa mi nismo bili. Žalostni smo zaradi visokega poraza, a kljub temu mislim, da smo v ligi prvakov pustili dober vtis. V 11 tekmah je bil to naš edini poraz.«