Bayern pred derbijem z Realom ostal brez Hummelsa

Slabe novice za Carla Ancelottija: pred četrtfinalom lige prvakov se je poškodoval branilec Mats Hummels.

Objavljeno
10. april 2017 14.04
Germany Soccer Bundesliga
N. Gr.
N. Gr.

München - Bayern s poškodbami pred odločilnimi dvoboji z Realom res nima sreče. Tako je bilo že nazadnje, ko sta se tekmeca pomerila v polfinalu lige prvakov, in tako bo očitno vsaj na prvi tekmi tudi tokrat. Na nedeljskem treningu si je gleženj poškodoval Mats Hummels

Takoj so ga odpeljali na slikanje in kasneje sporočili, da Hummels za tekmo z Realom zagotovo ne bo nared, drugih podrobnosti o njegovi poškodbi pa niso razkrili. V osrčju obrambe bosta tako Javi Martinez in povratnik po poškodbi Jerome Boateng, ki pa s Špancem še ni uigran. Kljub temu je dvojec v soboto proti Borussiji iz Dortmunda deloval kar dobro na igrišču.

Vprašljiv je tudi vratar Manuel Neuer, ki po operaciji stopala okreva počasneje od pričakovanj. Kljub temu, da trenutno lahko trenira le individualno, bo nemška številka ena zagotovo stisnil zobe in v sredo zvečer na Alianz Areni stopil med vratnici. Robert Lewandowski in Thomas Müller sta imela nekaj težav v zadnjih dneh, a nastop napadalnega dvojca proti Realu ni vprašljiv. 

Arjen Robben je bil po derbiju z Borussijo zelo zadovoljen z igro Bavarcev. »Ko igramo tako dobro proti kvalitetnemu nasprotniku, je res lepo biti na igrišču. S takšnim pristopom nas ne bo premagal nihče, zato mislim, da nas čaka dober in zabaven mesec,« pravi izkušeni Nizozemec, ki bo proti Realu še bolj motiviran, saj ga je beli balet pred leti hitro odpisal.