Bayern ruši rekorde, prvenec Maroha (VIDEO)

Bavarski nogometni velikan je jesenski del bundeslige končal s kar 45 točkami in razmerjem v golih 41:4.

Objavljeno
21. december 2014 10.08
FBL-GER-BUNDESLIGA-WOLFSBURG-COLOGNE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

München - Z današnjima zadnjima dvobojema 17. kola se končuje jesenski del v nemški nogometni ligi, branilec naslova Bayern pa po avtocesti drvi novi lovoriki nasproti. Bavarski velikan je s petkovo težko prigarano zmago v Mainzu (2:1), ki jo je v zadnji minuti rednega dela zagotovil Arjen Robben, podrl še nekaj bundesligaških rekordov.

Po 17 kolih ima namreč v žepu že 45 točk in razliko v golih kar 41:4, oba statistična podatka pa sta rekordna. Z zgolj štirimi prejetimi zadetki so namreč varovanci Pepa Guardiole popravili lastni rekord iz predlanske sezone, ko so v prvi polovici sezone dobili zgolj sedem golov. Od teoretično 51 možnih točk pa jih je Bayern vpisal kar 45 oziroma eno več od lanske rekordne bere.

»Seveda smo veseli nove zmage, a mi je kar malo žal Mainza, ki se je boril, dal vse od sebe in bi si zaslužil točko. V prvem polčasu smo puščali preveč prostora na sredini in nismo imeli najboljše obrambe, a naposled se je izšlo,« je strnil vtise mož odločitve Robben, ki je zabil že svoj stoprvi gol v majici münchenskega giganta.

Prvi gol v tej sezoni bundeslige pa je vpisal tudi slovenski reprezentant Dominic Maroh, a je bil njegov prispevek že v enajsti minuti premalo za zmago Kölna na gostovanju pri prvem Bayernovem izzivalcu Wolfsburgu, ki je v nadaljevanju prek Basa Dosta in Nalda zasukal izid in vpisal jubilejno deseto zmago. Maroh je doslej v sezoni odigral trinajst dvobojev, do včeraj pa se ni vpisal med strelce ali podajalce. Mišo Brečko je celo tekmo grel klop.

IZIDI 17. KOLA BUNDESLIGE

Mainz : Bayern 1:2 (Soto; Schweinsteiger, Robben)
Augsburg : Borussia M. 2:1 (Feulner, Bobadilla; Kruse)
Bayer : Eintracht 1:1 (Bellarabi; Meier)
Schalke : Hamburg 0:0
Stuttgart : Paderborn 0:0
Werder : Borussia D. 2:1 (Selke, Bartels; Hummels)
Wolfsburg : Köln 2:1 (Dost, Naldo; Maroh)
Hertha - Hoffenheim (danes, 15.30)
Freiburg - Hannover (danes, 17.30)

Vrstni red: Bayern 45, Wolfsburg 34, Bayer 28, Borussia M., Schalke in Augsburg po 23.