Bayern se je odločil - Kingsley Coman na Bavarskem do leta 2020

Vodstvo Bayerna se je odločilo, da izkoristi možnost odkupa pogodbe Kingsleya Comana, ki bo na Bavarskem ostal vsaj tri leta.

Objavljeno
27. april 2017 17.44
SOCCER-CHAMPIONS-ATM-BAY/
N. Gr.
N. Gr.

München - Ko je Bayern pred dvema sezonama iz Juventusa pripeljal Kinglseya Comana kot sposojenega nogometaša, je mladi Francoz eksplodiral in zdelo se je, da so Bavarci našli zelo dobro zamenjavo za starajoča se Francka Riberyja in Arjena Robbna

Ta sezona pa Comanu ni bila naklonjena, najprej ga je ustavila dolgotrajna poškodba, nato pa ni dobil prav veliko priložnosti za igro, saj Carlo Ancelotti bolj zaupa izkušenima Robbnu in Riberyju. Tudi, ko je igral, Coman ni pokazal nič posebnega, a je očitno z vrhunsko sezono 2015/16 prepričal vodstvo bavarskega velikana, da njegovo pogodbo odkupi. Bayern je imel možnost izkoristiti klavzulo le še do konca aprila, tako da so se odločili praktično tik pred zdajci.

»Kingsley Coman je pomemben del prihodnosti naše ekipe, zato smo se odločili, da izkoristimo možnost odkupa,« je za klubsko spletno stran povedal predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Finančne podrobnosti Comanove pogodbe niso znane, Bayern pa je Juventusu skupno odštel slabih 20 milijonov evrov odškodnine.