Bayern za las, tristoti gol Ronalda v dresu Reala (VIDEO)

V polfinale nemškega nogometnega pokala sta se po izvajanju enajstmetrovk uvrstila še Bayern in tretjeligaš Arminia.

Objavljeno
09. april 2015 12.21
Spain Soccer La Liga
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Sinočnji večer je bil v vodilnih nogometnih državah stare celine namenjen predvsem pokalnim tekmam. Najbolj razburljivo je bilo v Nemčiji, kjer sta se oba četrtfinalna obračuna razpletla šele po strelih z bele točke. Dvoboj v Leverkusnu se je po rednem delu in podaljšku končal brez golov, šele po najstrožjih kaznih je Bayern s 5:3 snel skalp čvrstemu in upornemu Bayerju in napredoval v polfinale, kamor sta se že v torek uvrstila tudi Wolfsburg in Borussia Dortmund s Kevinom Kamplom. Mreža gostiteljev se je sicer zatresla že v 60. minuti, a so sodniki gol Roberta Lewandowskega z glavo razveljavili zavoljo domnevnega prekrška nad Emirjem Spahićem. Senzacijo pa je zrežiral tretjeligaš Arminia Bielefeld, ki je na kolena spravil Borussio iz Mönchengladbacha. V rednem delu je v 26. minuti domače v vodstvo popeljal Manuel Junglas, šest minut pozneje je z bele točke izenačil Max Kruse, zmagovalca so torej odločile enajstmetrovke, pri katerih je bil uspešnejši malček iz Bielefelda. Zanimivo, poraženci so imeli kar 63-odstotno žogo v svoji posesti, a so bili v napadu premlahavi.

V Angliji so si polfinale pokala FA zagotovili nogometaši Liverpoola, ki so z golom Brazilca Philippa Coutinha v 70. minuti strli odpor Blackburna, zdaj jih čaka obračun z Aston Villo. V finalu italijanskega pokala bo moštvo Juventusa izzival Lazio, ki je v povratnem dvoboju z zadetkom Senada Lulića odpravil Napoli in v skupnem seštevku zmagal z 2:1. Najmanj dvomov pa je bilo v Franciji, kjer je PSG - čeravno brez trojice zvezdnikov Edinsona Cavanija, Thiaga Motte in Davida Luiza - s 4:1 odpihnil ekipo St. Etienna. K zmagi je levji delež s trojčkom prispeval Zlatan Ibrahimović (enkrat je zadel z bele točke), med strelce se je vpisal še Ezequiel Lavezzi, pri poražencih pa Romain Hamouma, ki je v 25. minuti izenačil na 1:1.

Nekaj ligaških obračunov pa so odigrali v Italiji in Španiji. V »serie A« je obubožana zadnjeuvrčena Parma šokirala Udinese in se po zaslugi Silvestreja Varele veselila četrte zmage v sezoni, da pa je bila povsem zaslužena, pritrjuje razmerje strelov v okvir vrat, kar 7:1 v korist zmagovalcev. V Španiji pa Barcelona in Real nadaljujeta mrtvi tek v boju za prvaka. Katalonci so s 4:0 (Luis Suarez 2, Lionel Messi, Marc Bartra) odpravili Almerio, »beli balet« pa je bil na gostovanju z 2:0 boljši od Raya Vallecana, sredi drugega polčasa sta v razmaku šestih minut zadela Cristiano Ronaldo in James Rodriguez. Portugalski superzvezdnik je imel še dodaten razlog za zadovoljstvo, v svojem 288. nastopu v majici madridskega moštva je namreč dosegel že jubilejni tristoti gol. Preostali dve tekmi 30. kola (Deportivo : Cordoba in Granada : Celta Vigo) sta se končali z neodločenima izidoma 1:1.