Beckham o Van Gaalu: Trener Uniteda bo vedno pod plazom kritik

Po zmagi v pokalu FA je Louis van Gaal sicer lažje zadihal, a pritisk nanj se zaradi slebga niza rezultatov nadaljuje.

Objavljeno
23. februar 2016 15.11
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Nizozemski nogometni strokovnjak Louis van Gaal na čelu angleškega prvoligaša Manchester Uniteda dobro prenaša vse puščice, usmerjene vanj, še zlasti po presenetljivem porazu proti danskemu palčku v evropski ligi. Nekoliko so rdeči vragi sicer že popravili okus sinoči, ko so v pokalu FA s 3:0 premagali tretjeligaša Shrewsbury, Van Gaal je nekoliko lažje zadihal, vseeno javnost zahteva več, zlasti bolj privlačno igro.

Tako se vrstijo pobude za njegovo odstavitev, vseeno pa nekaj podpornikov Nizozemec še ima. Na njegovo stran je denimo stopil nekdanji nogometaš Uniteda David Beckham. »Gre za zelo izkušenega in uglednega trenerja. Včasih je v športu potreben čas. Verjamem, da nikakor ni lahko biti trener Manchester Uniteda,« je dejal.

»Moramo vzeti v obzir rezultate, pogledati samo igro, prisluhniti navijačem, to so namreč ljudje, ki jim res ni vseeno za ta klub. Sam o njem slišim le dobre stvari, tako trener kot oseba. Srečala sva se že in njegov pristop je bil neverjeten. Toda on je trener Uniteda, zato bo vedno pod plazom kritik. Toda počakajmo do konca sezone, pa bomo videli,« je še dejal nekdanji kapetan angleške reprezentance.

Kaj pa meni o morebitnem prihodu Joseja Mourinha? Beckham pravi, da upa, da bo res dobil še eno priložnost v angleškem prvenstvu. »Kdo bi si mislil, da lahko Chelsea po tako dobri sezoni tako pade? Mislim, da vseeno Mourinho zaradi tega ni slab trener, še vedno je eden najboljših na svetu, upam, da ga bomo kmalu spet videli.«