Benitez po šokantnem porazu: Tako ne bo šlo več naprej

Zadnjeuvrščeni QPR je na Stamford Bridge šokiral Chelsea z 1:0 - Rafael Benitez že prosi za ruske milijone in okrepitve.

Objavljeno
03. januar 2013 10.10
SOCCER-ENGLAND/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Chelsea - Nogometaši Chelsea so si sinoči pred domačimi navijači na štadionu Stamford Bridge privoščili velik spodrsljaj. Zadnjeuvrščeno moštvo Queens Park Rangers, ki je v tej sezoni angleške premier league zbralo vsega deset točk, je namreč po golu rezervista Shauna Wright-Phillipsa prišlo do velike zmage z 1:0.

QPR se pod vodstvom novega trenerja Harryja Redknapa očitno prebuja in še lovi zadnji vlak za obstanek v eliti. Nekdanji strateg Tottenhama verjame, da bo zmaga pozitivno vplivala na miselnost njegovih igralcev, ob delni okrepitvi v januarskem prestopnem roku, pa se mu zdi obstanek v ligi povsem realen.

»Po bolečen porazu proti Liverpoolu (3:0) sem se odkrito pogovoril z mojimi fanti in jim dejal, da verjamem v naš obstanek v ligi. Verjetno mislite da sem malce nor, toda vedno sem verjel v nas. Najbolj pomembno je, da na zelenici garamo. To se nam je tokrat bogato poplačalo, če bomo nadaljevali v tem duhu, bomo dosegli še nekaj zmag in uresničili zadani cilj,« je kar vrelo iz veselega Redknappa.

Benitez: Utrujeni smo, potrebujemo sveže moči

Povsem drugačno vzdušje pa je razumljivo vladalo v garderobi Chelsea, saj se aktualni evropski prvaki še kako dobro zavedajo, da so verjetno že zapravili vse možnosti, da bi se resno borili za naslov angleških prvakov. Manchester United ima prednost debelih 14 točk, City je zbral sedem točk več, za točko jih je prehitel tudi Tottenham, a ima ob tem Chelsea odigrano tekmo manj.

Trener temno modrih Rafael Benitez je po tekmi priznal, da je "morda napravil manjšo taktično napako" in izpostavil dejstvo, da napadalec Fernando Torres potrebuje počitek. Prav zato se bo Chelsea januarja podal v lov za golgaterjem Newcastla Dembo Ba.

»Pred tekmo sem naredil nekaj taktičnih sprememb na igrišču, saj so moji igralci utrujeni. To se je poznalo na zelenici, saj nismo bili natančni pri podajah, manjkalo je zbranosti in energije. Naš zaostanek za ManUnitedom je sedaj že zelo velik, potrebujemo odličen zaključek sezone. Ne želim razmišljati o točkah, ampak se osredotočam le na naslednjo tekmo. Torres čuti utrujenost, potrebujemo napadalca, upam da nam ga uspe pripeljati še pred koncem tedna,« je razkril Španec na klopi Chelsea in še dodal, da se bo Peter Čeh med vratnici vrnil šele čez tri tedne.