Benzema spet pod lupo policistov

Realov nogometni zvezdnik je za volan sédel brez vozniškega dovoljenja, kar ni bil njegov prvi prometni prekršek.

Objavljeno
31. oktober 2015 10.35
reut*SOCCER-SPAIN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Francoski nogometaš Karim Benzema, zvezdnik madridskega Reala, se je znašel v težavah - toda ne na igrišču, temveč za volanom. V petkovih nočnih urah je imel namreč, ne prvič, bližnje srečanje z mestno policijo, saj je svojega jeklenega konjička krmaril brez vozniškega dovoljenja. Ker so ga možje postave pred leti že kaznovali zaradi divjaške vožnje, se je 27-letni reprezentančni napadalec znašel v prekrškovnem postopku.

Po policijskem zapisniku sodeč je Benzema pri sebi sicer imel dokument, za katerega je trdil, da je začasno francosko vozniško dovoljenje, čemur pa španski policisti niso zasedli, so pa privolili v kompromis: Karimu so namreč ponudili pet dni časa, da se identificira z v Španiji veljavnim dokumentom, sicer ga bodo kaznovali. V tem primeru bi utegnil celo izpustiti veliki klubski derbi z Barcelono, ki bo na sporedu ravno na dan njegovega zaslišanja na sodišču, 21. novembra.

V Lyonu rojeni zvezdnik alžirskih korenin je moral predlani zaradi krepko prehitre vožnje po madridskih mestnih ulicah že seči globoko v žep po 18.000 evrov.