Bezjak pred prihodom na Brdo skočil v Nemčijo

Prvi strelec hrvaškega prvenstva naj bi se z Reke preselil v Darmstadt. V nedeljo začetek poti proti Rusiji 2018.

Objavljeno
29. avgust 2016 02.33
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – Točno opoldne se bo na Brdu zbrala večina članov nogometne jate, ki bo v naslednjem tednu dni pilila svojo formo pod budnim očesom selektorja slovenske reprezentance Srečka Katanca. Slovenija bo namreč odprla kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji prihajajočo nedeljo v Litvi.


V nekdanji Titovi rezidenci bo šlo za ustaljen »protokol«, Katanec bo pričakal jato v tamkajšnjem hotelu Kokra, po uvodnem stisku rok pa bo pred fanti le ena misija – nedeljska kvalifikacijska premiera v Vilniusu. Slovenci bodo do sobotnega poleta v Litvo garali na Gorenjskem, vadbeno središče Brdo jim omogoča optimalne razmere za vadbo, kar bo poskušal unovčiti tudi strokovni štab, ki ga je Katanec okrepil s Tomažem Kavčičem. Prva tekma reprezentance v ciklusu bojev za Rusijo 2018 bo izjemno pomembna; Slovenci bodo namreč septembra igrali le eno tekmo, oktobra pa ne bodo imeli veliko priložnosti za popravni izpit. Tedaj bosta namreč prišli v Ljubljano udeleženki evropskega prvenstva v Franciji – najprej Slovaška, nato še Anglija. Pričakati favorizirani ekipi v skupini F s tremi točkami na računu – to bi bilo seveda neprecenljivo ...


Slovenski legionarji so v zadnjih tednih igrali kar dobro, posledično naj bi prišli v protokolarno središče tudi dobro pripravljeni. Med tokratnimi povabljenci bo gotovo najbolj žarel od zadovoljstva napadalec Roman Bezjak. Bezjak se je namreč odlično znašel ob Kvarnerju, posledično njegov morebitni prestop v Darmstadt ne bo presenečenje. Klub, ki domuje 30 km južno od Frankfurta, svoje tekme pa igra na najmanjšem štadionu v bundesligi, bi lahko predstavljal pravšnji izziv za Korošca. Bezjak je namreč zapustil odličen vtis tako v bolgarskem Ludogorcu kot pri Rijeki, prestop v eno od najmočnejših nogometnih prvenstev na svetu pa bo še korak naprej v njegovi karieri. Selitev v Nemčijo in donosnejšo pogodbo si je priigral s sedmimi goli v hrvaškem DP, s čimer je daleč najboljši strelec tamkajšnje lige. Po trditvah nemških in hrvaških kolegov je Darmstadt snubil Bezjaka najmanj mesec dni, še težji zalogaj za Nemce so bila pogajanja z upravo NK Rijeka. Rečani naj bi na koncu odobrili Bezjakov odhod za odškodnino tri milijone evrov. Slovenski napadalec naj bi danes opravil zdravniški pregled, nato pa se pridružil reprezentančnim kolegom na Brdu, kjer bodo do sobote opravili pet treningov.

Bezjak bi tako postal drugi slovenski legionar iz bundeslige, v kateri si je ustvaril veliko ime tudi Kevin Kampl. Slednji je bil v zadnjem lokalnem derbiju v Mönchengladbachu neuspešen, njegov Bayer je namreč izgubil z Borussio.

Prav Kampl in Bezjak pa sta dva aduta, na katera bo v nedeljo zvečer posebej stavil Katanec – ob Robertu Beriću, ki je v majici Saint Etienna že ujel pravo formo,»desetki« Valterju Birsi in drugih.