Bezjak rešil Kekove v 92. minuti

Med slovenskimi nogometaši na tujem nase opozarjajo tudi branilci Mišo Brečko, Luka Krajnc in Nejc Skubic.

Objavljeno
07. marec 2016 00.06
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – Točo golov, ki so jo pred tednom dni uprizorili slovenski nogometaši na tujih igriščih, bi lahko opisali z besedami: bilo je prelepo, da bi dolgo trajalo. Konec tedna sta bila natančna le dva, pri čemer se je lahko iskreno veselil gola le napadalec Rijeke Roman Bezjak.

Prvi se je vpisal med strelce Josip Iličić, ki je bil v majici Fiorentine že v petek neuspešen na gostovanju v Rimu, saj so Firenčani visoko klonili v derbiju z Romo. »Jojo« je resda zabil 11. gol v tej sezoni, sedmega z bele točke, a to v porazu z 1:4 ni štelo veliko.

Veliko odmevnejši je bil včerajšnji gol Romana Bezjaka v zadnji tekmi hrvaškega prvenstva. Rečani so v dvoboju z Osijekom veljali za absolutnega favorita, toda do zmage so prišli na način, ki ni bil po meri navijačev s slabim srcem. Gostje so se namreč vrnili med žive – po zaostanku z 0:1 – v 88. minuti tekme po sporno dosojeni enajstmetrovki. Tedaj je kazalo, da bodo Rečani povečali zaostanek za Zagrebčani na 7 točk. Toda v sodnikovem dodatku tekme je opozoril nase Roman Bezjak, ki je enega od predložkov z desne strani pretopil v gol za končnih 2:1 s strelom z glavo na daljši vratnici. To se je zgodilo v 92. minuti tekme, ki jo je sodnik podaljšal za sedem minut (v spodnjem videu). Rečani kljub zaostanku petih točk za Dinamom v boju za naslov hrvaškega prvaka še niso vrgli puške v koruzo. Do konca je vendarle še deset kol, med drugim tudi derbi med Rijeko in Dinamom ob Kvarnerju (20. april).

Skubic opozarja nase v Konyasporu

Ob tekmah Josipa Iličića in Romana Bezjaka velja izpostaviti tudi niz uspešnosti Konyaspora v turškem prvenstvu, ki ga je močno zaznamoval tudi nekdanji domžalski branilec Nejc Skubic.

Klub iz mesta Konya namreč niza zmage, po tretjem zaporednem prvenstvenem uspehu pa se je učvrstil na tretjem mestu lige, in sicer tik za slovitima Fenerbahčejem in Bešiktašem. Za nameček je Konyaspor med tednom izločil iz turškega pokala Bešiktaš – Skubic je naposled le počival – in ga v polfinalu čaka prav dvoboj s Fenerbahčejem (20. april in 11. maj). Skubic, ki opozarja nase na desnem boku, se je v včerajšnji tekmi s Trabzonsporjem vrnil v udarno enajsterico.

Ob podvigih legionarjev v prvih ligah po Evropi velja izpostaviti tudi kluba, ki bi se lahko vrnila med nemško in italijansko elito že v naslednji sezoni. Nürnberg, za katerega uspešno igra Mišo Brečko, se ta čas nahaja na tretjem mestu 2. nemške lige, tik za Leipzigom, ki leti na krilih redbula, in Freiburgom, ki ima enako število točk. Tretje mesto prinaša dvoboj dodatnih kvalifikacij s 16. ekipo bundeslige. Še bolje pa kaže Cagliariju, katerega član je obetavni branilec Luka Krajnc. Sardinski klub ima na drugem mestu serie B že 13 točk prednosti pred Novaro in zaostaja za pičlo točko za Crotonejem.