Billong iz Maribora v Benevento  

Za Billonga bodo Štajerci dobili več kot dva milijona evrov odškodnine.

Objavljeno
20. december 2017 20.30
3 Jean Claude Billong (NK Maribor], 2 Denis Klinar, 23 Nik Kapun (NK Olimpija), 17.11.2017, Maribor [jean claude billong, nik kapun, denis klinar, nk maribor, nk olimpija, derbi, nogomet]
A. V.
A. V.
Maribor - Slovenski nogometni prvak Maribor bo odslej igral brez francoskega branilca Jean-Clauda Billonga. Kot so potrdili pri mariborskem klubu, se Billong seli v elitno italijansko ligo k Beneventu.

"Dogovor je sklenjen, z Beneventom smo uskladili zadeve naš klub in tudi igralec. Po zdravniškem pregledu, na katerem ne pričakujem nobenih težav ob njegovem stanju, bo Billong postal član italijanskega prvoligaša. Pogajanja so trajala dva dni in so uspešno končana. Zadovoljni smo z razpletom, s finančnim delom za naš klub in deležem ob naslednji prodaji. Billongu po uspešni 'vijol'čni' zgodbi želimo vso srečo v nadaljevanju kariere," je za spletno stran Maribora povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Za Billonga bodo Štajerci po poročanju medijev dobili več kot dva milijona evrov odškodnine.

Billong bo tako postal soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Vida Belca. Beneventu sicer v serie A ne gre po načrtih, z vsega točko po 17 tekmah je zanesljivo na zadnjem mestu.