Bitka za Ancelottija - PSG zavrnil ponudbo Real Madrida

Predsednik PSG je razkril, da so jih obiskali predstavniki Real Madrida in želeli podpisati pogodbo s Carlom Ancelottijem.

Objavljeno
13. maj 2013 20.03
SOCCER-FRANCE/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Pariz - Nogometaši Paris Saint-Germaina so minuli konec tedna prekinili kar devetnajst let dolgo sušo in tretjič v zgodovini kluba osvojili naslov francoskih državnih prvakov. Le dan po velikem slavju se je oglasil predsednik pariškega kluba Nasser al Khelaifi in zagotovil, da bo Carlo Ancelotti tudi v prihodnji sezoni ostal na mestu trenerja.

»Obiskali so nas predstavniki madridskega Reala, s katerimi smo opravili pogovore. Ancelotti ima veljavno pogodbo še za prihodnjo sezono in kar se tiče mene, ostaja v našem klubu,« je dejal al Khelaifi. Javna skrivnost je namreč, da bo Jose Mourinho zapustil špansko prestolnico in se vnovič podal na Otok, kjer naj bi prevzel vodenje Chelsea.

Izpraznjeno mesto pri Realu naj bi tako zapolnil prav izkušeni 53-letni italijanski strokovnjak, ki je z AC Milanom že dvakrat osvojil evropsko krono. Po nedeljski zmagi PSG nad Lyonom (1:0) Ancelotti ni želel dajati izjav v povezavi s svojo prihodnostjo. »O tem se bomo pogovorili v klubu,« je bil skrivnosten Italijan, toda predsednik al Khelaifi je bil danes precej bolj jasen: »Danes se nimam nobenega namena dobiti z njim, saj ima z nami veljavno pogodbo. Sedaj je čas za slavje in uživanju v našem trenutku zmage.«

Al Khelaifi je še dodal, da se je športni direktor kluba Leonardo znašel v bolnišici, saj ga je obšla nenadna slabost. »Opravil je nekaj preiskav, toda sedaj je že doma. Danes popoldan se nam bo pridružil pri praznovanju naslova prvakov.«