Blanc: Rezultat ni realen pokazatelj naše predstave

Trener PSG-ja Laurent Blanc je bil po zmagi nad Chelseajem razočaran, saj si je želel, da bi bila prednost večja.

Objavljeno
17. februar 2016 07.21
Posodobljeno
17. februar 2016 08.05
FBL-EUR-C1-PSG-CHELSEA
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Nogometaši Paris Saint-Germaina so na sinočnji prvi tekmi osmine finala pred domačimi gledalci premagali Chelsea z 2:1 in si zagotovili minimalno prednost pred povratno tekmo, ki bo 9. marca v Londonu.

Parižani so na domačem Parku princev prikazali dobro predstavo, imeli žogo več v svojih nogah (61%) in sprožili več strelov (20:10), kar pa jim je na koncu zadostovalo zgolj za minimalno zmago.

Tako je bil trener PSG-ja Laurent Blanc po koncu tekme razočaran, saj je pričakoval, da bodo njegovi varovanci dobro predstavo spremenili v bolj ugoden rezultat:

»Če sem iskren, si je Chelsea pripravil nekaj priložnosti in je Kevin Trapp ustavil nekaj strelov, vendar pa zmaga z golom razlike ni realen pokazatelj naše predstave. Mislim, da je bila to ena izmed naših najboljših tekem v sezoni, bolje smo igrali le proti Realu. Razlika med tema tekmama je bila v tem, da nam je danes Chelsea prepustil žogo, medtem ko je na tisti tekmi Real želel žogo, vendar pa je ni mogel dobiti. Ob polčasu sem bil jezen, saj smo izenačujoči gol prejeli tik pred koncem. Ena izmed stvari, ki jo najbolj obžalujem, je ta, da smo imeli priložnost držati žogo, vendar smo jo prevečkrat izgubili, Chelsea si je nato priboril dva udarca iz kota in tudi zadel. Vesel sem za Edinsona Cavanija, ki je zelo talentiran igralec. Za njim so težki časi in upam, da mu bo ta gol povrnil samozavest. Zmaga z 2:1 ne predstavlja velike prednosti, na povratni tekmi pričakujem podobno igro in da bosta ekipi prikazali podobno raven igre,« je razmišljal Blanc.

Vezist pariškega moštva Blaise Matuidi je o tekmi povedal: »Igrali smo zelo dobro. Obžalujemo lahko to, da smo tik ob koncu polčasa prejeli gol, kot tudi to, da nismo dosegli še tretjega gola. Naša igra je bila na ustreznem nivoju, nasprotnikom nismo pustili, da razvijejo svojo igro. Dobili smo prvo tekmo in čeprav Chelseajev gol predstavlja potencialno nevarnost, se zavedamo, da smo dovolj dobri, da napredujemo.«

Hiddink: Nismo še odpisani

Trener Chelseaja Guus Hiddink ni bil zadovoljen s porazom, vendar pa je poudaril, da so zaradi doseženega gola še vedno v igri za napredovanje:

»Po porazu se nikoli ne počutiš dobro. Nisem zadovoljen s porazom, vendar pa ne gre za grozen poraz. Priigrali smo si približno štiri oziroma pet resnih priložnosti, ki bi jih morali bolje izkoristiti. Izgubili smo z 1:2, vendar še nismo odpisani. Zadovoljen sem z igro svojih igralcev, saj so se tako branilci kot vezisti izkazali pri branjenju. Nekoliko smo morali spremeniti postavo, saj nismo imeli Kurta Zoumaja in Johna Terryja. Če upoštevamo to dejstvo, smo prikazali dobro predstavo. Po moji oceni so možnosti za napredovanje 50:50,« je ocenil Nizozemec.

Benfica v Rusijo z minimalno prednostjo

Na preostali torkovi tekmi osmine finala je Benfica premagala Zenit z 1:0, edini gol na tekmi je v 91. minuti dosegel Jonas.

Trener Benfice Rui Vitoria je bil zadovoljen s končnim izidom: »Zasluženo smo dobili tekmo. Naša taktika je bila skoraj idealna, nismo veliko tvegali in nadzorovali tekmo. Vedeli smo, da bo Zenit igral na protinapade, samo smo si potrpežljivo podajali žogo in zmagali zavoljo vztrajnosti. Smo v dobrem položaju in sem skoraj stoodstotno prepričan, da bomo zadeli na gostovanju.«

Portugalec na klopi Zenita Andre Villas-Boas je izpostavil, da je dvoboj še vedno odprt: »Mislil sem, da se bo tekma končala brez golov, vendar pa na koncu vedno odločajo malenkosti in Benfica je zadela tik ob koncu. Izgubili smo z 0:1, a je dvoboj še vedno odprt. Doma bomo napadali in si poskušali pripraviti priložnosti, kar nam danes ni uspelo. O zmagovalcu bo odločala tekma na našem štadionu, kjer gostujočim ekipam ni nikoli lahko, sploh zaradi naših navijačev. Benfica bo morala prestati dolgo pot v Rusijo in zamenjati časovni pas, kar bo zanjo problematično, mi pa bomo poskušali to izkoristiti.«

Povratna tekma bo 9. marca.