Blatter razkril svojo plačo, FIFA v rdečih številkah

Nekdanji predsednik FIFA Sepp Blatter se je tudi uradno pritožil na CAS. V letu 2015 je zaslužil 3,32 milijona evrov.

Objavljeno
17. marec 2016 19.05
Š. Ro.
Š. Ro.

Lozana - Čeprav je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) leto po hudem korupcijskem škandalu v vrhu organizacije že izvolila novega predsednika in začela pospravljati nastali nered, se za nekdanjim predsednikom Seppom Blatterjem še vedno dviga prah. Švicar je v danes uresničil napoved in danes na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani vložil pritožbo na šestletni suspenz na delo v nogometu.

Blatter je bil najprej, zaradi izplačila spornih dveh milijonov predsedniku Evropske nogometne zveze Michelu Platiniju,   kaznovan z osemletnim suspenzom, prizivna komisija FIFA pa je kazen etične komisije zmanjšala za dve leti.

Je pa na dan prišlo še nekaj zanimivih podrobnosti v zvezi z delovanjem Blatterja na krovni nogometni zvezi. V javnosti je zaokrožil podatek, da je v zadnjem koledarskem letu zaslužil kar 3,32 milijona evrov oziroma nekaj več kot 3,6 milijona frankov. Podatek je razkrila kar FIFA in ob tem sporočila, da bo redno poročala o prejemkih novega predsednika Giannija Infantina, saj je bilo to pri Blatterju očem javnosti vedno skrito.

FIFA je sporočila še, da je generalni sekretar Jerome Valcke v letu 2015 zaslužil 1,94 milijona evrov, člani izvršnega odbora pa so prejeli nadomestila v višini 270.000 evrov. Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je na drugi strani denimo lani prejel nadomestila v višini »le« 225.000 evrov.

Mednarodna zveza je ob razkritju teh podatkov sporočila še, da je prvič po 13 letih končala leto v rdečih številkah. Njen dolg znaša skoraj 110 milijonov evrov.