Blatterja je zatožil »žvižgač«

Švicarske preiskovalce je z informacijami v zvezi z Blatterjem in afero FIFA oskrboval človek iz notranjosti organizacije.

Objavljeno
28. januar 2016 19.23
G. L.
G. L.

Berlin - Grehe kaznovanega predsednika Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Seppa Blatterja je švicarskim preiskovalcem pomagal razkriti t. i. žvižgač znotraj krovne nogometne zveze, je potrdil predstavnik za stike z javnostmi na državnem tožilstvu Andre Marty.

»Priča oziroma tako imenovani žvižgač nam je dal zanimive informacije, ki so nas pomaknile precej naprej v tej preiskavi,« je za nemško televizijo ARD povedal Marty in dodal, da bo šele konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta jasno, ali bo dokazov za uradno obtožbo Blatterja dovolj.

Preiskavo zoper Švicarja je uvedel tamkajšnji državni tožilec Michael Lauber, ki dolgoletnega prvega moža FIFA bremeni domnevne nepravilnosti z upravljanjem denarja v organizaciji. Zaradi spornega nakazila predsedniku evropske podružnice (UEFA) Michelu Platiniju v višini 1,8 milijona evrov sta oba vpletena veljaka dobila osemletno prepoved delovanja v nogometu.