Bo Oblak danes dočakal prestop v Atletico?

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak naj bi danes postal član španskega prvaka Atletica.

Objavljeno
14. julij 2014 12.02
Portugal Soccer
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Če gre verjeti pisanju španskih medijev, bo slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak danes vendarle dokončal svoj prestop iz Benfice k španskemu prvaku Atleticu.

O prestopu izjemnega 21-letnega vratarja so v Španiji poročali že pretekli teden, ko je Škofjeločan izpustil uvodni trening Benfice pred novo tekmovalno sezono in naj bi v Madridu že opravil zdravniški pregled, vendar se do danes še ni pridružil Atleticu.

Zdaj so pri Marci ponudili objavili fotografijo Oblaka z madridskega letališča in pišejo, da bo Oblak danes tudi uradno postal član Atletica in bo podpisal šestletno pogodbo. Španski prvaki bodo Benfici plačali 16 milijonov evrov odškodnine, kar bo najdražji slovenski prestop, zaenkrat je na prvem mestu Zlatko Zahović, ki je leta 1999 iz Porta prestopil k Olympiakosu za 13,5 milijona evrov.

Slovenski čuvaj mreže bo v madridskem moštvu zapolnil mesto prvega vratarja, ki je doslej pripadalo Belgijcu Thibautu Courtoisu, ta bo v prihajajoči sezoni branil za londonski Chelsea.