Bo utaja davkov skazila Messijevo neodmadeževano podobo?

Španska javnost je šokirana nad novico, da je as Barcelone Leo Messi utajil za 4 milijone € davkov.

Objavljeno
13. junij 2013 15.09
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Neomadeževana podoba skromnega zvezdnika Barcelone Lionela Messija, ki je za mnoge najboljši nogometaš v zgodovini, je dobila črno piko, pišejo španski mediji, ki so včeraj presenetili z novico, da Argentinec španskim oblastem dolguje okoli 4 milijone evrov davkov in mu zato grozi tudi zaporna kazen.

Pri časniku Marca so zapisali, da je na njegovo podobo ideala mnogim športnim navdušencev padla senca. »Ni še obsojen, temveč le osumljen, vseeno pa je afera v zvezi z utajo davkov zanj velika skrb,« so zapisali v časniku in dodali, da je bilo razkritje teh podatkov veliko presenečenje.

Tudi El Mundo je zapisal, da je obtožba o utaji davkov skazila njegovo podobo idealnega in nikoli problematičnega športnika. Kot so opozorili, so obtožbe, glede na njegove visoke prihodke, zelo resne.

Lionel in njegov oče Jorge Horacio Messi, ki skrbi za sinove finance, sta bila ob obtožbah zelo presenečena in zatrdila, da za to nista vedela. »Nikoli ne bi zagrešil takšne goljufije, zato me novica o tem zelo čudi in preseneča,« se je argentinski zvezdnik odzval na svojem facebook profilu.

Drugi mediji so ob tem poudarili, da Messi ni še ničesar obsojen, zato bi bilo nepravično, da ga obsojajo mediji. Podporo mu je že izkazal tudi nekdanji predsednik kluba Joan Laporta. »Prepričan sem, da Leo in njegov oče nista zagrešila tega, kar jima očitajo. Povsem mogoče je, da nimata prav nobenega vpliva na te dogodke. Za ta zaplet je lahko kriva tretja oseba. To pravim, ker ju zelo dobro poznam. Vedno sta strogo spoštovala zakone in se tako tudi obnašala v klubu, vsaj tedaj, ko sem jaz bil predsednik. Vedno sta bila previdna in zato tudi za pomoč prosila svetovalce,« je Laporta povedal za radio Cope.

Messi je sicer na lestvici, ki jo objavlja revija Forbes, deseti med najbolje plačanimi športniki na svetu, lani naj bi njegovi prihodki znašali okoli 21 milijonov dolarjev.