Boban Jović poleti na Poljsko

Nogometaš Olimpije Boban Jović se bo poleti preselil na Poljsko, z Wislo je podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
14. januar 2015 14.18
Posodobljeno
14. januar 2015 14.18
Boban Jović v ljubljanskih Stožicah 30.marca 2013
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Iz slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije se bo poleti na Poljsko preselil branilec Boban Jović. Celjanu se bo konec junija iztekla pogodba, kariero pa bo nadaljeval pri moštvu Wisla Krakov. S poljskim prvoligašem je podpisal triletno pogodbo.

Jović se je po prihodu iz Aluminija v Olimpijo uveljavil kot eden najboljših branilcev na slovenskih nogometnih zelenicah. Ljubljančani so zanj prejeli kar nekaj ponudb in jih zavrnili, ko pa je 23-letni nogometaš odklonil podpis nove pogodbe z zmaji, ga je vodstvo kluba za nekaj časa preselilo na tribune, naposled pa zanj ne bo iztržilo ničesar, saj bo odšel kot prosti igralec.

Wisla, kjer je v preteklosti igral tudi slovenski reprezentant Andraž Kirm, je branilca želela že januarja, vendar se kluba nista dogovorila o višini odškodnine. Poljski mediji še poročajo, da je Jović že konec leta 2014 v klubu opravil zdravniške preglede.

»V kolikor bi se predstavniki Wisle odločili pripeljati Bobana Jovića pred iztekom pogodbe z nami, bi morali plačali določeno denarno nadomestilo. Tako pa vse kaže, da igralec ostaja v našem moštvu do konca sezone. Glede na to, da ima NK Olimpija Ljubljana zastavljene visoke cilje, je kristalno jasno, da nam bo Jovićeva pomoč prišla še kako prav. O tem, kolikšna bo njegova minutaža, pa je odvisno zgolj in samo od trenerja Darka Karapetrovića,« je povedal športni direktor Olimpije Milenko Ačimović.