Bogati ruski klub za Messija ponudil kar 250 milijonov evrov?

Neimenovan ruski klub naj bi za argentinskega superzvezdnika Barceloni ponudil kar neverjetnih 250 milijonov evrov.

Objavljeno
27. december 2012 12.34
Spain Soccer La Liga
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Na ruskih nogometnih zelenicah finančne in gospodarske krize očitno ni čutiti. Vsaj tako gre sklepati, v kolikor drži današnji članek španskega častnika El Mundo Deportivo, ki je objavil novico o neverjetni ponudbi.

Neimenovan ruski klub naj bi namreč Barceloni nudil kar 250 milijonov evrov za prodajo njihovega prvega zvezdnika Lionela Messija. Toliko namreč znaša klavzula v njegovi pogodbi, ki bi jo bilo potrebno izplačati v primeru prestopa. Ob tem naj bi argentinskem golgaterju ponudili tudi bajnih 30 milijonov letne plače, toda kljub temu je posel padel v vodo.

25-letni Messi je namreč po pričakovanjih hitro zaključil pogajanja s katalonskim velikanom in sanjski ponudbi navkljub podpisal novo pogodbo, kar pomeni, da bo ljubitelje nogometa na Nou Camp navduševal vse do leta 2018.

Čeprav so pri El Mundo menda namenoma izpustili ime bogatega ruskega kluba, pa so si mediji enotni, da je govoriva o Anži Mahačkali, ki je v lasti ruskega oligarha Sulejmana Kerimova. Anžiju je poleti že uspel veliki met, saj so v svoje vrste zvabili izjemnega Samuela Eto'oja, ki je tudi postal najbolje plačani nogometaš na svetu.

Messi je nadvse mamljivo ponudbo zavrnil, ker »želi v dresu Barcelone še naprej osvajati lovorike«. Resnici na ljubo, najboljši strelec v letu 2012 niti nima pravega razloga za slovo - njegova letna plača naj bi znašala okoli 30 milijonov, dodatnih 13 milijonov mu navržejo sponzorske pogodbe.