Bojan Krkić: Guardiola želi sesti na klop AC Milana

Nova okrepitev rossonerov je presenetil že v prvem intervjuju, saj je namignil, da bi moštvo lahko prevzel Pep Guardiola.

Objavljeno
30. avgust 2012 20.42
Posodobljeno
31. avgust 2012 09.17
AC Milan Bojan
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Po več mesecih slabih novic, ko so moštvo zapustili številni zvezdniki, med njimi sta bila tudi Zlatan Ibrahimović in Thiago Silva, so včeraj nekaj razlogov za optimizem vendarle dobili tudi privrženci AC Milana. Ena zadnjih okrepitev, Bojan Krkić, je včeraj namignil, da bi lahko na klop v bližnji prihodnosti sedel Pep Guardiola.

Mladi napadalec srbskih korenin je v Milano prišel kot posojen igralec Rome, s katalonskim strategom pa je v preteklosti že sodeloval, saj je kar štiri leta nosil dres Barcelone, a prave priložnosti v članski konkurenci ni dobil. Sledil je odhod v Rim, kjer pa je prav tako večinoma časa presedel na klopi za rezervne igralce, sedaj pa upa, da bo pri rdeče-črnih vendarle dobil več igralnih minut.

»Izkušnje iz Barcelone so neprecenljive, tam sem preživel štiri sanjska leta. Igral sem ob boku z Messijem, Iniesto in Xavijem, kar mi je zelo pomagalo. Pri Romi se nato nisem naigral, selitev v Milano pa zame pomeni korak naprej. Gre za klub z bogato zgodovino, včasih sem bil goreč navijač Inzaghija. Ne bojim se izziva, ki me čaka, čeprav vem, da bodo pritiski po odhodu Ibrahimovića veliki. V Milanu bi želel ostati dlje časa in ne samo na posoji. Zavedam se, da je v ekipi kar nekaj dobrih napadalcev, prepričan sem, da lahko igram enakovredno z vsakim od njjh, a o tem bo odločal trener moštva,« je ob svoji predstavitvi za uradno spletno stran kluba dejal mladi nogometaš. Že v naslednjih stavkih pa je presenetil navijače Milana.

»Z Guardiolo se že nekaj časa nisva slišala. Toda nekdo iz Barcelone mi je dejal, da si želi prevzeti vodenje rossonerov, a ne smem razkriti kdo je to izjavil. Še naprej sem namreč v stiku z ljudmi iz Barcelone, ki me spodbujajo in se veselijo mojih uspehov,« je še razkril Krkić.