Boleča domžalska zaušnica

Pokal Slovenije: Maribor s tesno zmago v četrtfinale pokala NZS, Domžalam preobrat v Stožicah.

Objavljeno
29. oktober 2014 00.03
Nogomet Olimpija - Domžale 28.oktobra 2014
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Olimpija je v povratni četrtfinalni tekmi pokala Nogometne zveze Slovenije zapravila prednost z 1:0 iz prve tekme. Domžale so bile izjemno učinkovite, do odmora so si priigrale visoko vodstvo s 3:0, na koncu pa se z zmago s 3:1 veselile preboja v polfinale. V zaostali tekmi osmine finala je Maribor z 1:0 premagal Kalcer Radomlje in se bo v četrtfinalu pomeril s Krko. Danes za polfinale še v Kopru in Celju.

Olimpija je izgubila prvo tekmo v sezoni, ki jo je tako rekoč morala dobiti! Taktično je nasedla in naletela na previsoko čer. Optimizem trenerja Domžal Luke Elsnerja pred tekmo ni bil iz trte izvit.

Peklenski načrt se je izšel celo bolje od pričakovanj. Po 18 minutah so Domžalčani z enostavno in učinkovito igro razblinili ljubljanske načrte. Prvi gol je po podaji iz kota Erika Janže z glavo pri prvi vratnici zabil Uroš Korun. Drugega po nasprotnem napadu Nemanja Maksimović. Neoviran je z 8 m po podaji Sebastiena Morela zabil za bliskoviti zasuk. Ljubljančani z najboljšim strelcem Andražem Šporarjem v enajsterici in še brez – bržčas za vedno – Nika Omladiča so bili tako rekoč že v izgubljenem položaju. Zabili so si avtogol. Namesto, da bi se taktično zaprli in vodenje igre prepustili Domžalčanom, so jim kot na pladnju dali priložnost za protiudarec na način, ki jim najbolj ustreza. Obilo prostora so izkoristili s hitrimi »polkontrami«.

Tretji gol ob koncu prvega polčasa Darka Zeca z volejem po tleh z desne strani pa je samo še potrdil suvereno domžalsko predstavo.

»Mi smo igrali enako kakovostno kot prvo tekmo, a smo bili tokrat učinkoviti. Ekipa odlično deluje in strokovno vodstvo lahko samo uživa v tem, kaj počnejo fantje,« je dejal Elsner, medtem ko Olimpijin trener Darko Karapetrović ni vedel, zakaj se njegovi igralci mrknili. »Ne vem, kaj se je zgodilo. Morda utrujenost, res ne vem, zakaj je prišla ekipa na igrišče v tako slabem stanju,« je dejal Karapetrović.

Maribor ni navdušil, a je svojo nalogo opravil. Luka Zahović je bil strelec edinega gola, s katerim so vijoličasti strli žilave Radomlje. V 25. minuti je zadel po lepi akciji in 70 m dolgem teku Sintayehuja Sallalicha.

Sinočnja zmagovalca se bosta že v petek pomerila v velikem derbiju 16. kola.