Bonucci iz Juventusa k Milanu, Walker v Man. City, Kampl brez prestopa na Kitajsko  

Leonardo Bonucci je po nesoglasjih s trenerjem Massimilianom Allegrijem zapustil Torino in odšel v mesto mode.  

Objavljeno
14. julij 2017 16.04
Posodobljeno
14. julij 2017 16.04
Italy Soccer Transfers
J. M.
J. M.

Milano - Kar se je napovedovalo že včeraj, se je danes uresničilo. Italijanski reprezentančni branilec in za mnoge eden najboljših osrednjih branilcev na svetu ta hip Leonardo Bonucci, je iz torinskega velikana Juventusa prestopil k Milanu. Pojavljati so se namreč začele govorice, da 30-letnik ni bil v najboljših odnosih s strategom stare dame Massimilianom Allegrijem. Odškodnina, ki jo bo do morali plačati rossoneri, znaša 40 milijonov evrov, Bonucci pa bo s 7,5 milijoni evrov letne plače postal najbolje plačani branilec v serie A.

Portal Nogomania poroča, da je branilca pred Caso Milan pričakalo ogromno navijačev in da je Italijan komajda prišel mimo njih. Opraviti mora še teste fizične pripravljenosti in zdravniški pregled, neglede na vse to pa podpis pogodbe pričakujejo že danes. 

Slovenski reprezentant Kevin Kampl pa ostaja v Leverkusnu, saj se nemško moštvo s kitajsko ekipo Bejing Guoan ni uspelo dogovoriti o višini odškodnine. Sicer so se strinjali s 27 milijoni evrov, vendar pa so Kitajci želeli Kampla najprej na posodo, Bayer pa je vztrajal pri takojšnjem odkupu. Če ne bo kakšnega preobrata, bo Kampl moral iskati drug klub, saj se nogometna tržnica na Kitajskem zapira danes ob 18. uri.

Kyle Walker je novi član Manchester Cityja. Angleški bočni branilec se iz Tottenhama seli za 45 milijonov funtov, kar pa lahko z bonusi zraste tudi do 57 milijonov. Walker je pogodbo podpisal petletno pogodbo in ob tem dejal: »Veselim se, da bom član Cityja. Komaj čakam, da začnem igrati. Pep Guardiola je eden najboljših trenerjev in verjamem, da mi bo pomagal igro dvigniti na še višjo raven.« 

Rotman ostaja v Turčiji, Ceballos k Realu

Slovenski reprezentančni vezist bo še naprej nastopal v Turčiji. Po tem, ko je del prejšnje sezone preživel pri Kayserisporju, kamor je bil posojen iz kluba Istanbul Basaksehir, je tega tudi zapustil. Po novem bo nastopal za novopečenega prvoligaša Göztepe iz Izmirja, ki je za 28-letnika plačal 700.000 evrov odškodnine. Rotman je s klubom sklenil pogodbo za dve sezoni.

Zvezdnik moštva Real Betis Dani Ceballos je danes podpisal pogodbo z madridskim Realom. Dvajsetletnik, ki je blestel tudi na nedavnem evropskem prvenstvu do 21 let na Poljskem, kjer je Španija v finalu izgubila proti Nemčiji, je bil izbran za najboljšega igralca Eura. Zanj so pri madridskem velikanu odšteli 18 milijonov evrov.